Митрополит Григорий ще води Пасхалната литургия в 'Св. Александър Невски'

Патриарх Неофит получи Благодатния огън в Патриаршеския дом

OFFNews 01 май 2021 в 21:14 2105 0

Снимка БПЦ

Врачанският Митрополит Григорий ще отслужи Пасхалната литургия в катедралния храм "Св. Александър Невски". Това потвърди владиката при пристигането си на летище София, когато донесе Благодатния огън в страната ни от Йерусалим. 

Здравословното състояние на Патриарх Неофит не позволява той да води богослужението на най-големия християнски празник, както повелява традицията. Това ще се случи за пръв път откакто той зае престола на Българската православна църква преди 8 години. 

Митрополит Григорий обясни, че за щастие, състоянието на Негово Светейшество "не е нещо сериозно и обезпокоително", и с негова благословия той ще поздрави вярващите с Христовото Възкресение от патриаршеската катедрала. 

След като донесе Благодатния огън в София, Митрополит Григорий го предаде на Негово Светейшество в Патриаршеския дом в Софийската св. митрополия.

Владиката предаде Пасхалната благословия на Негово Светейшество Патриарх Неофит към българите:

"В навечерието на този светъл празник, пожелавам на всички Христовата светлина, която извира от гроба Господен, да изпълни всички човешки сърца, да направи всички по-добри, всички да загърбят всякакви вражди и злини и всички да се прегърнем, да се наречем братя и да си простим заради Възкресението".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!