Quantcast

Мирно шествие против нападенията над българи и бежанци днес

OFFNews Последна промяна на 17 ноември 2013 в 09:04 4687 2

Знаме
Знаме

Мирно шествие под надслов “Внимание! Фашизъм!” ще се проведе днес в центъра на София.

Шествието е организирано в социалните мрежи. Началото му е насрочено за 12 часа на пилоните на НДК.

Мирното шествие е в отговор на ескалацията на ксенофобските настроения през последните седмици, довела до нападения над българи и бежанци.

Участниците в шествието ще носят камбанки, които ще символизират мира и ще послужат като аларма за обществото, което трябва да се събуди за опасностите от върлуващия фашизъм, обясняват организаторите.

Шествието ще бъде послание и за отговорните власти, които трябва да предприемат необходимите действия, за да гарантират безопасността и равенството на всички хора, живеещи на територията на България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.11 2013 в 11:08

Фашизмът на Мусолини е едно, но в последствие идеологията се развива и става доста общо понятие. Това е всяка идеология, която включва милитаризъм, омраза към различното, култ към силата, омраза към интелигенцията. Нацизмът е форма на фашизма, колкото и да им се иска на фашистите да го признаят. Комунизмът на Сталин също е много близо до фашизма. Разликата е само в отричането на църквата - фашистите обожават църквата и тя често ги подкрепя. Вижте днешна Русия на Путин и прочетете книгите на неговия идеолог Дугин - за червения фашизъм, четвъртия път и евроазиатския съюз.

17.11 2013 в 09:49

Каузата е добра, но заглавието би следвало да съдържа НАЦИЗЪМ/или НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ/, а не фашизъм! Този термин въвежда др Сталин, за да се избегнат асоциациите СОЦИАЛИЗЪМ- НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ. Естествено, нашите дрОгари го поемат и така-до наши дни!