Мъж почина пред „Пирогов“, от болницата чакали линейка да го докара

OFFNews Последна промяна на 28 юли 2015 в 21:32 15951 39

Мъж почина на спирка на градския транспорт пред столичната болница „Пирогов“, като според очевидци от лечебното заведение не са оказали на мъжа навременна помощ.

Мъжът припаднал на спирката, докато чакал. Свидетели на случилото се отишли да извикат медик, но нямало реакция.

„Ние им казахме "Елате, лежи човек!", те се скриха вътре. Имаше поне 7-8 човека с престилки пушеха отвънка, веднага се скриха вътре“, коментира един от очевидците пред bTV.

По думите му мъжът бил контактен в рамките на около 30 минути и обяснявал, че му е зле.

„Аз лично влязох вътре в болницата да повикам помощ. Полицаят ми каза, че те нямали право, трябвало да дойде линейка, за да го вземат, на ето, виждате, няма и 50 метра от Пирогов“, казва очевидецът.

От болницата обясняват, че въпреки че не е в задълженията им, медици от „Пирогов“ са отишли и са оказали помощ на пострадалия, където били посрещнати с думите „малко ви бият“ от гражданите на спирката.

„Персоналът на Пирогов работи на територията на Пирогов. На улицата, в градинките отговорността е на Спешна помощ. Въпреки всичко нашият персонал, докато дойде спешна помощ, за да не се губи време, са отишли и са взели човека, и са го вкарали в шокова зала, където са му направили опити да бъдат възстановени жизнени функции, но е починал", подчерта д-р Стоян Сопотенски.

От Министерството на здравеопазването обявиха, че започва проверка по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.07 2015 в 00:39

"Ами тия очевидци защо не са го завели до Пирогов ?!"

Ти знаеш ли кво му е и как да постъипш? Гърбил ли си не знам колко си години медицина? При ситуация, че е имало медици отвън и те са се скрили - просто без коментар. Да си късат дипломите и .... Тая клетва за нищо я нямат. Съгласен съм, получават супер тъпо заплати. За мен учители и медици трябва да са върха на обществото, но ... Проблема е в 240 педерасти!

29.07 2015 в 21:06

Ами тия очевидци защо не са го завели до Пирогов ?!
Защото е много лесно да сочиш с пръст кой е виновен, а е по-трудно да си размърдаш...да помогнеш.

Бог да прости човека !

29.07 2015 в 16:40

Изпадайки в „подобна ситуация" първо ще подам сигнал към Спешна Помощ или ще помоля друг човек да го направи, на минутата! След това преминавам към "АВС". Не е сложно, наистина. За Вас ще бъде като „обеца на ухото", а в резултат на дискусията и много други ще го научат.

29.07 2015 в 16:06

Вероятно, както е нормално, изхождате от собствената си гледна точка и затова решихте, че си измислям. Аз нямам навика да си измислям зловещи истории. А иначе аз не съм длъжна да знам какво точно е движението на линейките, къде са дежурни и т.н. Въпросът е принципен! Пожелавам Ви да не изпадате в подобна ситуация!Не знам как ни Ви е неудобно да сипете вина!!!

29.07 2015 в 15:54

Нали линейката беше спряла пред ДКЦ-то?!? Т.е. предполага се, че е служебната такава, често пъти оборудвана единствено с... шофьор. Цялата Ви история звучи все повече като измислена, съжалявам. И такава да е, продължавате да носите вина, макар и... „виртуална".

29.07 2015 в 15:18

По-скоро Вие виждате това, което Ви се иска. Аз ни най-малко не съм искала да стана свидетел на смъртта на някого. Както вече написах, не се обадих първо на Спешна помощ, защото имаше ЛИНЕЙКА, СПРЯЛА НА ОКОЛО СТО МЕТРА от мястото, на което умря жената. Не беше отишъл на адрес екипът, а си почиваше. То е нормално. Вероятно ще кажете, че такава е системата и тъй като те бяха в почивка, нямат право да дойдат. Нямам какво повече да Ви кажа, наистина става въпрос за морал, а не само за система. За сте жив и здрав!

29.07 2015 в 15:02

„Виждате" онова, което Ви се иска. Едновременно с това оставате тенденциозно „сляп" за носената от Вас основна/споделена вина. Защо не се обадихте първо на Спешна Помощ?

29.07 2015 в 14:39

Въпросът е, че да си лекар би трябвало да е призвание, независило дали се намираш на територията на здравното заведение, в което работиш или не. Умът ми не го побира как могат да оставят човека да умре, щом имат капацитета да му помогнат. Това не е до държава, правила и наказания, а до манталитет и морал, които липсват, за съжаление и при лекарите, а така, като гледам, най-вече при тях.

29.07 2015 в 13:47

За съжаление, наистина така се получава. Справка - санитарят Райчо /или Райко беше/, който е от тези стоящите пред Пирогов. Ако не вярвате, идете с някой трудноподвижен болен на входа и питайте за количка и как да стигнете до еди кой си доктор, също и за билет за паркинга. Защото няма как да се паркира там, а ако возиш тежко болен, не можеш да го замъкнеш сам до доктора. Цената на въпростния Райчо е 30 лв...

29.07 2015 в 13:24

Гражданите грешно са подходили, трябвало е със стотарката напред!