Марияна Павлова е новият председател на УС на Националната агенция за професионално образование и обучение

OFFNews 29 януари 2021 в 16:38 2385 0

Марияна Павлова е назначена за председател на Управителния съвет на Националната агенция за професионално образование и обучение, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. 

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността председател на УС на НАПОО е освободена Емилияна Димитрова. Димитрова освобождава поста след изпълнен втори последователен мандат.

Марияна Павлова се назначава по предложение на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Тя през настоящата година приключва втори мандат като заместник-председател на агенцията.

На освободения от Марияна Павлова заместник-председателски пост в НАПОО се назначава Мариянка Живкова. Има богат професионален опит, свързан с професионалното образование и обучение, като учител и заместник-директор на Софийската професионална гимназия по туризъм. През 2017 г., 2018 г. и 2019 г. е била координатор по Националната програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", модул "Модернизиране на системата на професионалното образование". Участвала е в редица международни проекти, свързани с професионалното образование и обучение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови