Малтретираното момченце от Пловдив е добре след операцията, майка му пусната от ареста

OFFNews 16 януари 2024 в 08:35 964 1

Задържани в Пловдив

Снимка Скрийншот

Малтретираното 5-годишно момченце от Пловдив е оперирано успешно. Съдът освободи майка му с мярка „подписка“, но остави за постоянно в ареста мъжа, с когото тя е живеела.

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинения срещу 35-годишния Петър Чернев и 35-годишната Стела Алексиева. Те са заподозрени, че са малтретирали 5-годишно дете. Следи от насилието са открити от роднина на детето, която видяла рана на главата му. 

Детето е добре след направената му интервенция и е в защитена среда, каза Донка Аргирова, Дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив, по БТВ. По думите й преди 9 януари не е имало нито един сигнал от друга институция за насилие над детето. 

„То е посещавало детска градина, психолог и логопед и никой не е забелязал следи от насилие. Вчера разговаряхме с биологичния баща на момчето и той каза, че в началото на декември е бил със сина си и не е видял синини по тялото му. Самият той е в шок от случилото се“, каза Аргирова. 

Бащата през цялото време е с детето, откакто се е върнал от Германия.

Ако реши да замине отново там, ще трябва да се провери чрез експерти дали може да отглежда детето, ако остане в Пловдив, ще бъде насочен какво да предприеме. Той е в развод с майката на момчето, но делото е висящо, защото е отложено за март тази година, обясни Аргирова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!