Малкият Байрям вече кара колело и иска да стане лекар

OFFNews 25 септември 2017 в 08:59 1932 0

Снимка бТВ

Малкият Байрям, който, след много перипетии у нас, беше подложен на бъбречна трансплантация в Германия, вече си е у дома в село Тъжа, чувства се добре и започва нов живот, разказа бТВ в сутрешния си блок.

Вече са се сбъднали някои от мечтите на 9-годишното дете – да пие вода и да кара колело. Новата му мечта е да стане лекар, като иска да учи в Германия.

Преди да замине за лечение през март, Байрям ходеше на хемодиализа по няколко пъти седмично, затова досега не е посещавал нито детска градина, нито училище. Днес той и семейството му ще отидат в училището в селото, за да видят как може да се запише.

Бабата на момчето – Селима, разказа, че трансплантацията се е позабавила, защото Байрям не е имал всички необходими имунизации, че е имало и тежки моменти, но не иска да се връща към тях. Важното е, че сега той е добре.

Дядото – Байрям Али, добави, че момчето вече може да яде и пие всичко, не са му наложени никакви ограничения. Предстои в следващите три месеца да му се правят прегледи само в София, а през януари ще има и контролен преглед в Германия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови