Командироват над 400 полицаи в Несебър и „Слънчев бряг“

OFFNews - Бургас 04 май 2017 в 14:18 3139 0

Калоян Калоянов

Над 400 ще са само командированите полицаи през това лято в в районното управление в Несебър, което отговаря и за курортния комплекс „Слънчев бряг“. От МВР ще разчитат и на помощ от страна на свои колеги от Румъния и Полша.

След престрелката в курорта през миналата година, при която Митьо Очите беше ранен, а негов гард – убит, полицията затегна контрола в комплекса, пропускателния режим и засили проверките, като ги комбинира и с други институции. Готови сме да действаме така и тази година, ако от МВР преценят, коментира началникът на областната дирекция в Бургас Калоян Калоянов. През лятото на 2016 г., мерките дадоха ефект, подчерта той:

Отчитаме намаление на кражбите от хотелите. Отчитаме и доста голямо намаление на кражбите от плажната ивица. Наблюдаваме много голямо намаление на кражбите на автомобили. Това, според нас, се дължи отново на засиленото полицейско присъствие и на факта, че с допълнителните полицейски сили от вътрешността на страната, ние осигурихме един пропускателен режим по отношение на „Слънчев бряг – Изток“. Заемайки входовете и изходите на въпросните КПП-та, които бяха обособени, това даде възможност да се контролира пътникопотокът и криминалния контингент, който влиза или излиза от комплекса“, коментира Калоянов.

По отношение на джебчийските кражби, от полицията отчитат увеличение през миналата година. Извършват ги „специалисти“ в тази област, основно – в градския и междуградския транспорт. Калоян Калоянов поясни, че ще разчитат и на помощ от страна на свои колеги от други области, защото джебчиите, основно, са от Стара Загора, Ямбол и Сливен.

Борбата с нарколабораториите и пласьорите е трудна, защото пазарът не търпи липса. На място на едни заловени, много бързо се появяват други, които да произвеждат и пласират дрога, поясни Калоянов. Хората, които се занимават с този „бизнес“, също основно са от страната – Пловдив, София.

От полицията отчитат, че засилените проверки през миналия сезон са дали ефект, доволни от тях са останали от туристическия бранш, посланици на различни държави, както и контролните органи, като НАП, които участваха в тях през 2016 г. Сред идеите за тази година е да се разшири обхвата на мерките, като в тях се включат и от РЗИ, по отношение на високия шум от определени заведения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews