КЕВР отново отложи решението за поскъпването на водата в София

OFFNews 10 март 2017 в 12:24 2453 2

Снимка БГНЕС

Комисията на енергийно и водно регулиране (КЕВР) отново отложи решението за поскъпването на водата в София с 18% през тази година и постепенно увеличаване с 47% до 2021 г. 

Решението беше взето на закрито заседание на КЕВР. Членовете на регулатора не уточниха мотивите за отлагането. Не е ясно и кога ще бъде взето окончателното решение по казуса.

В последния ден на февруари КЕВР върна за преработка бизнес плана на "Софийска вода" АД, който предвиждаше поскъпване на водата в столицата с 18%. Ако предложението бъде прието, цената на водата в столицата ще се увеличи до 2,16 лева за 1 куб. м.

Проектът трябваше да бъде представен отново в 3-дневен срок.

Първоначално бизнес плана на "Софийска вода" предвиждаше увеличаване на цената на водата в София с 30% от 1 март, след което увеличението беше намалено до 18% през тази година и с 47% до 2021 г.

Обсъждането на новата цена на водата в столицата беше съпроводено с протести. Против поскъпването на водата се обяви и кметът на София Йорданка Фандъкова, която посочи, че толкова значително поскъпване е необосновано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови