Изкъртиха и втория знак на ''Нансен'', оказа се изцяло закрепен с дюбели (снимки)

Ружа Райчева 27 май 2024 в 12:39 6656 5

Снимка Ружа Райчева - OFFNews

Служители на фирмата, наета от Столична община за ремонта на бул. "Фритьоф Нансен", изкърти и втория знак на кръстовището с бул. "Васил Левски". От останките по асфалта става ясно, че този знак е бил изцяло застопорен в асфалта с дюбели. 

Миналата седмица заради силната буря току-що поставен знак на столичния бул. "Фритьоф Нансен" падна и се видя, че е бил частично застопорен директно в асфалта с помощта на винтове и дюбели. Дюбелите се използват за закрепването на материали в зидария, дървесина или бетон. 

На заседание на Столичния общински съвет (СОС) на 23 май новината на OFFNews бе прочетена на глас, а зам.-кметът на София о направление "Транспорт и градска мобилност" - Илиян Павлов, попитан какви действия може да предприеме общината. 

Той отговори, че няма какво да се направи, освен след като приключи ремонтът СО да заключи, че той не е бил изпълнен както трябва и да го възложи наново. "Може да има приемане, или не, на дадена част от обекта. Ако има нередности, може да не се приема обектът, докато не е поправено", каза Илиян Павлов.

Днес репортер на OFFNews видя, че и вторият знак, който все още стоеше миналата седмица, е бил свален - този път целенасочено. Винтовете от стария знак все още стоят на пътното платно до дупката от току-що сваления знак, който указваше автомобилите, правещи обратен завой - да спрат.

В момента изтръгнатият знак лежи на тротоара, а от основата му все още стърчат четирите дюбела, с които е бил закрепен.

  Ружа Райчева

  Ружа Райчева завършва "Политически мениджмънт и консултиране" в СУ "Св. Климент Охридски" през 2023 г. с отличие. Преди това се е занимавала с класическа музика и театър. Интересува се от вътрешна политика, медии, култура и международни отношения.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  2104

  5

  Mateevk

  28.05 2024 в 16:45

  Навремето на "дюбелите за дървесина" им викаха дибли и тяхната функция е съвсем различна от този на дюбелите. закрепване в бетонови и каменни настилки се ползват т.нар. анкерни болтове. Това е класика в жанра.

  11300

  4

  yoghurt

  27.05 2024 в 17:47

  Добре де, хоратане искат реорганизация на движението, не е съгласувана с полицията , съдът я отмени - защо се спазва въобще?

  -2674

  3

  Владè

  27.05 2024 в 14:35

  За спасители надзор няма.

  310

  2

  Telluris Malus

  27.05 2024 в 13:31

  Нещо надзор няма ли?

  200

  1

  демотиватор

  27.05 2024 в 13:07

  'Земете го залепете следващия път с "универсално лепило" от супера, или направо с плюнка! (ジ)
   
  X

  Можеше ли да спасим убитата Силвия?