Quantcast

Иван Бояджиев: Бусът на летището може да е пренасял бомба

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2015 в 09:05 5271 8

Иван Бояджиев: Бусът на летището може да е пренасял бомба

Снимка МВР

Спецотрядът, който търси бомба в бус вчера на Летище София, си свърши работата „по каноните”. Това коментира в студиото на „Тази сутрин” експертът по взривните вещества полк. Иван Бояджиев, който е създател на службата и я е оглавявал 7 години.

Бомба така и не бе открита, въпреки че обучено куче и специална апаратура реагираха на буса. Това предизвика и гневната реакция на премиера Борисов заради създалата се паника в района на Терминал 1.

„Може да се окаже, че този бус е пренасял взривни вещества и затова така са реагирали кучето и апаратурата”, коментира Бояджиев. Той посочи, че българската система, която е дала сигнал на униформените, е с 99-процентова точност. Полковникът допълни, че обстоятелствата около возилото и неговия отпътувал шофьор са странни, а е имало и информации, че петима души са слезли от микробуса и са „потънали в София”.

Иван Бояджиев запита защо никой от ръководството на МВР не е дошъл на летището, при положение, че „такова мероприятие не се провежда без разрешение от вътрешния министър и главния секретар”.

Той разкритикува и действията на един от служителите (който не е бил сапьор), който към края на операцията говорел по мобилния си телефон близо до буса. По думите му това е изключително опасно, защото може да активира евентуална скрита бомба.

Полковникът подчерта, че и обикновените хора трябва да внимават за подозрителни предмети, да не ги ритат и да не ги местят. „Информираният човек е 95% защитен, той трябва да знае какво да прави”, подчерта той.

Експертът отбеляза, че е възможно това далеч да не е единственият подобен случай в последно време, но информацията да не достига до гражданите с цел да не се всява паника. „Не може да има пълни граждански права и да имаш пълна сигурност”, подчерта той и освен това се обяви за повече пари за сектор „Сигурност”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2015 в 11:37

"„Не може да има пълни граждански права и да имаш пълна сигурност”, подчерта той и освен това се обяви за повече пари за сектор „Сигурност”", точно този трябва да ми дава "тон в живота". Та той и Винету не е чел..... сигурен съм.

02.12 2015 в 11:13

Кучето и сапьорите си свършиха работата както трябва (или поне както се очаква да я свършат), но политическото ръководство на полицията отново не е в час. Без коментар са и "критиките" на премиера. Трябва да разберем най-накрая, че светът се промени рязко. Или ще играем по новите "правила", или тежко ни.

02.12 2015 в 11:10

Имало и информации, че петима души са слезли от микробуса и са „потънали в София”.

Потънали в София-тоест св удавили???

Петима, то буса май е триместен...

И изобщо не били компютри а били компоти...

А ковчежника на СДС е яки ангел невинен...

Юе цитирам другаря Балкански Омерзен съм...

02.12 2015 в 10:20

Селяко, душице дребна, кучето не е сгрешило, целият този спектакъл е едновременно за отвличане на вниманието на обществото(бисеров, биволъ)и пореден акт на психологически тормоз за дестабилизиране на държавата.

02.12 2015 в 10:14

"Кажете защо оправдаха Христо Бисеров."

Поради същата причина заради която Костов и Софиянски са на собода. Съдебната ни система е храненица на богатите.

02.12 2015 в 10:08

И сега собственика на буса като се върне ще осъди държавата и данъкоплатеца ще му възстанови щетите, които тези тъпанари са му нанесли. Браво! Да Ви пикая и на кучетата и на техниката скапана!

02.12 2015 в 09:52

Как защо, защото е невинен.

02.12 2015 в 09:31

Айде стига с тази бомба, дето не е сигурно дали е бомба, моля.
Кажете защо оправдаха Христо Бисеров.