Quantcast

Има опасност от режим на тока през зимата

OFFNews Последна промяна на 08 август 2014 в 08:55 10160 14

Опасност от режим на тока през зимата.

Половин България може да остане без ток през зимата. Причината са огромните дупки в бюджетите на енергийните дружества и липсата на свежи пари за инвестиции.

За тази опасност предупреди вицепремиерът по икономическите въпроси и министър на региона Екатерина Захариева в интервю за "Стандарт".

По думите й най-застрашена е Североизточна България, където дружеството е в много лошо финансово състояние.

Вече е разпореден анализ на сектора и се обмислят спешни мерки, за да не останат цели градове и села на тъмно и без отопление.

Дупката в енергетиката е толкова голяма, че има опасност дори да се трансформира в държавен дълг, твърдят кредитни анализатори.

Кабинетът "Близнашки" планира въвеждането на енергиен борд от международни и наши експерти, който да предложи решения.

Министрите ще подновят работата по плана за действия в енергетиката, който изготви първото служебно правителство с помощта на ЕК и Световната банка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.08 2014 в 13:31

За съжаление има реална опасност от аварийно прекъсване на електрозахранването (не "режим на тока" - ток е друго нещо!).Прословутите ЕРП купуват електроенергията от българските централи и я пренасят до българските потребителите през създадената преди тях електроразпределителна мрежа (въздушни, кабелни електропроводи и подстанции). Не се правят никакви инвестиции за поддръжка и развитие на тази мрежа - в огромната си част тя е на възраст 40, дори 50 години. Съкращават техническия персонал. Резултата от всичко това е понижаване на нивото на надежност на мрежата и от там вероятност за повишена аварийност.
Няма компетентен орган, който да следи техническото състоянието на мрежата, ДКЕВР не се занимава с това.Периодичните ревизии и летните профилактики на тази система останаха в историята. Сега има само непрекъснати и необосновани искания за непрекъснато повишаване на цената на енергията без да се подобрява качеството на доставката.

08.08 2014 в 13:07

Циганите си взимат спокойно парите, не си плащат сметките, всичко отива в пиене и ядене и общо взето това е положението. Милите депутати си се возят в луксозните коли със собствени шофьори и им дреме... ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ, ОТНОВО СТИГНАХМЕ ДЪНОТО!

08.08 2014 в 12:56

И досега не мога да разбера защо ЧЕЗ има 320 млн годишна печалба,а тока идвал на магия поради липса на инвестиции и други подобни.Сега чак започнах да разбирам защо-защото съм тъп като галош и когато ми кажат,че ЕРП-тата са спечелили,аз ще почна да викам-малко е,малко е,качете тока с 25% и тогава печлбата им ще падне и всичко ще си дойде на мястото.За всички които ще ме оплюят и наричат трол и прочее - аз съм просто тъп и не разбирам добре нещата.Утехата ми е,че вие ги разбирате и аз ще си плащам тока спокоен,че не ме лъжат.

08.08 2014 в 10:53

И защо пък циганите да не си плащат тока? Не е ли време вече?

Парите от помощите за "деЦки" на 15 годишни майки с по 10 циганета да се превеждат направо по сметките за ток, вода, общински и държавни данъци и такси, сметоизване, и каквото остане, да им го изплащат в хранителни стоки, консерви, компоти и т.н.

И гласуване - само със завършено средно, и платени местни и държавни данъци и такси. Айде стига цигания.

08.08 2014 в 10:44

Тъпи идиоти, приискало им се да вдигат цената на тока. Цената НЕ Е ниска. Парите не отиват където трябва. Да спрат кражбите. Да накарат мангалите да си плащат. Никакво вдигане на цената. Блеещите овце само това чакат - плашат ги с режим и клякат и са готови на всичко. Тъп електорат.

08.08 2014 в 10:32

Еми още не са дошли на власт и почнаха с оправданията: "Тежкото наследство от куманизма..."

Червените боклуци половин век непрекъснато се оправдаваха по подобен начин с "Тежкото наследство от капитализЪма..."

Сега третокласните комундели от Първа Частна Банкянска също се оправдават по подобен начин, само са сменили думата "капитализъм" с "куманизъм"....

Абе, да казвам ли изобщо, че съм омерзен. Вече няма смисъл да се повтаря едно и също. Политическа чалга.

08.08 2014 в 10:31

giotwer говори с някоя фирма дето ремонтира трафопостове и хората ще ти обяснят че тока идва на магия....

знаеш ли колко неща се правят по ужасяващо непрофесионален начин поради липса на инвестиции и дългосрочна политика?

08.08 2014 в 10:29

25% нагоре цените на тока моля и спешно!!! Може и 35%

Ясно е че популизма със свалянето на цените доведе до тук.....

След като се дигнат цените на тока, гласувайте енергийни помощи за социално слаби т.е. ако дходите на дадено домакинство са под някакъв минимум получават отстъпка от цената на тока до определен лимит.

08.08 2014 в 10:22

И на малките деца е ясно, че това намаление на цената на тока е обезпечено с безумните кредити които взеха комунягите. Целта им на боклуците не беше да подобрят или оправят нещата, а да си изпълнят партиините поръчения дадени от другаря путин. Намалянето на цената на тока, си беше един вид замазване на очите с цел печелене на време.

08.08 2014 в 09:59

Винаги след управлението на комунистите следва потоп и фалит. Бог да ги накаже тия свине!