Хванаха 110 кг марихуана, скрита в товарен автомобил на Дунав мост 2

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2016 в 09:58 1995 0

Снимка Агенция Митници

110 кг марихуана бяха открити при проверка в района на Дунав мост 2 Видин - Калафат при съвместни действия на българските и румънските митнически и полицейски власти, съобщават от агенция "Митници". 

Вечерта на 21.11.2016 г. мобилен екип на Митница Лом, съвместно с полицаи от ГПУ Видин, спират за проверка излизащ от страната товарен автомобил, управляван от 26-годишен български гражданин. По документи камионът превозвал хладилници от България за Германия.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка и е съпроводен до митническия терминал, където му е извършено сканиране с мобилен рентген. При последвалата проверка на шофьорската кабина митническите служители установяват, че в нея има изграден тайник - конструкция от винкел и ламаринени плоскости, оформящи двойна стена в задната и част, в която са укрити пакети съдържащи суха тревиста маса с характерния мирис на канабис.

За да не бъде разкрита пратката от служебни кучета тя е била обилно поръсена с прах за пране. Общото количество на намереното наркотично вещество е 158 пакета с тегло 110,7 кг.

Образувано е досъдебно производство, шофьорът е задържан с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".