Граждански арест на чуждестранни студенти по медицина в родопско село

Брадати някакви, като партизани, описва студентите Копринка Караджова от Храбрино

OFFNews 07 март 2024 в 11:55 12800 5

Снимка МВР - архив

Чуждестранни студенти по медицина станаха жертва на граждански арест, след като жители на родопското село Храбрино решили, че са нелегални мигранти, съобщи bTV.

Жителите на родопското село се притеснили, след като вчера по обяд видeли "някакви брадати като партизани" да обикалят из улиците на Храбрино.

Местните разказват, че непознатите мъже излезли от гората и изглеждали дезориентирани и затова решили "бързо да ги неутрализират". Студентите били задържани, докато не дошла полицията. Те не говорили български и вървeли пеш.

"Казаха, че били избягали от някакъв лагер – партизански лагер. Партизанско село сме, бягат тук", коментира възрастна жена, която живее в селото.

На жителите на Храбрино не им харесло, че студентите се разхождали из селото, включително и вилната зона. "Тук на моста бяха – ходят надолу-нагоре, ама не можах да видя накъде отидоха. Някъде в оная вилна зона са ходили. Обикалят, приятел, крадат всичко, чувате ли ме?! Много е напечено положението в България", каза притесненият жител на селото Асен Хаджиев.

След като идва полицията обаче, става ясно, че няма проблем. Оказва се, че става дума за студенти на Медицинския университет в Пловдив, които просто дошли за разходка, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР Анелия Влахкинова.

"Полицията винаги адмирира бързото и своевременно подаване на сигнали, когато хората станат очевидци на закононарушения или престъпления, но такъв начин на действие хората сами да предприемат мерки срещу други лица, не е приемлив, защото в случая се оказва, че това са група млади хора, които са тръгнали на туристическа обиколка в региона", заяви тя.

Авторите на гражданския арест са пожелали да запазят анонимност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

89

5

bat.galin

08.03 2024 в 18:08

няма нищо за чудене - динко стана кмет на селото следпоследните избори.

2073

4

Johnny B Goode

08.03 2024 в 00:38

Като гледам IQ-то на настоящите жители на селото, напълно обяснимо е, че едно време много партизани били излезли от него.

1000

3

Зла свекърва

07.03 2024 в 15:29

В България обществото се развива на различни скорости. Интернетът направи така, че отделните групи да заживеят в свой балон и да се самонахъсват в собствената си глупост.

Какви партизани, какви брадати опасни, какви кражбио? Утре нали бабите и дядовците, като дойдат в Пловдив на лекар, ще се наредят на опашка пред кабинета на тези брадатите?

Но тогава ще се сблъскат двата свята - света на социалната изолация с преувеличените опасности от безкритично слушане, със света на реалността, където разни брадати и забулени докторки и доктори ни посрещат в болниците и в лекарските си практики.

И дядото ще гласува за Радев или за Нинова, или за Копейкин, защото онези на думи се борят срещу чужденците, дето превземат страната ни, а децата и внуците на дядото отдавна са напуснали селото и то е запустяло, а дядото ще ходи в града на лекар при брадати лекари.

1000

2

РоКа1002

07.03 2024 в 14:42

Правилно са постъпили. Българите не може да са само наблюдатели в собствената си държава.

1042

1

danvan

07.03 2024 в 12:24

див но щаслив е Ганьо ...
 
X

Да помогнем на украинските деца!