Глиги, който се бие за свободна Украйна: Не оставяйте бежанец без подслон

OFFNews 22 март 2022 в 19:09 15073 0

Приятелят на OFFNews Иван Калчев-Глиги, който замина за Украйна, за да се включи към чуждестранния легион за отбрана срещу нашествениците, публикува нов текст от фронтовата линия.

Предлагаме ви го без редакторска намеса:

Здравейте и честита пролет!

Тук времето се смени точно по календара и за един ден сред изсъхналите треви прокараха нови зелени стръкчета.

Всички легионери сме живи и здрави, и както вече писах - в нашето подразделение се събрахме няколко българи. Видяхме и още, които не са при нас.
Досега нямах много време за писане и снимки, но занапред ще гледам да пиша по-често. Естествено, няма как да публикувам нищо, което да може да се свърже с местоположение, нито имена, числа, или тактическа информация.

За вас може да не е очевидно, но аз не публикувам лично в страницата си, а съм я оставил на друг човек да я администрира. Съответно и българският ми телефон си остана в България, тук съм с местен, а в личния си профил във фейса не се логвам въобще. Който иска да се свърже с мен - ще намери през кого от общите ни приятели.

Мислех да оставя троловете да се излагат в коментарите под моите статуси, но изглежда прекаляват, така че занапред коментарите ще са спрени.

Здраве, сила и разум на всички българи, и не оставяйте бежанец без подслон, храна и прегръдка! Настоявайте държавата спешно да опрости административните процедури по приемането, настаняването и наемането на работа на бежанци. Освен дрехите и памперсите, помислете какво можете да дадете на конкретен човек или семейство - не просто покрив и храна, а най-вече човещина, топлина и приемане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови