Факелно шествие в памет на Вероника във Велико Търново

ОFFNews 08 април 2015 в 21:47 3088 0

Студенти и преподаватели от Великотърновския университет почетоха паметта на убитата студентка Вероника Здравкова с факелно шествие 40 дни след кончината й.   

Около стотина участници, представители на академичната общност, на Студентския съвет и граждани се събраха пред паметника на Светите братя Кирил и Методий в двора на ВУЗ-а, където беше отслужен молебен за здравето на всички студенти от ВТУ. Сред тях беше ректорът на ВТУ проф. Пламен Легкоступ.

"Участвам в организираното от студентите шествие на първо място, защото съм баща, на второ място съм ректор и ги приемам като мои деца и не на последно място, защото не ми е безразлично бъдещето на нашите млади хора", каза проф. Легкоступ.

Със запалени факли и свещи шествието премина покрай паметника на Асеневци и завърши при паметник "Майка България" в центъра на града. Там беше отслужена заупокойна молитва за успокоение на душата на Вероника Здравкова и на всички, станали жертва на тежки криминални престъпления.

Студентите приеха декларация, която ще изпратят до централната и местна власт, с искания за повече сигурност, ефективна борба с престъпността, решително и справедливо правораздаване.

23-годишната Вероника Здравкова бе убита на 28 февруари край жп гарата в старата столица. Обвиняем за тежкото криминално престъпление е 39-годишният Илиян Здравков от Полски Тръмбеш, криминално проявен и многократно осъждан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!