Екстрадираме в Германия майка на три деца заради мошеничество

OFFNews 21 януари 2014 в 13:53 2491 0

36-годишната българка Анета Янчева ще бъде предадена на властите в Германия заради обвинения в мошеничество, съобщиха от Окръжния съд във Варна.

Янчева, която е майка на три непълнолетни деца, е дала днес доброволното си съгласие да бъде предадена на германските власти, които разкрили, че чрез подправени документи тя е получила близо 42 хил. евро от "Постбанк".

Жената е задържана с Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокурор при Районен съд Тиргартен ФРГермания. Тя е задържана за постоянно в ареста с решение на българския съд. 

В документите, изпратени от германските власти се посочва, че от 24-ти до 30-ти август миналата година Анета е дала в общо 20 случая платежни нареждания на обща сума 41 851 евро по нейна сметка, открита в "Постбанк". За тази цел и без да има право тя е използвала подправени платежни формуляри с имитирани подписи на трима германски граждани.

Само в 6 от всичките опити измамата не е успяла. В останалите 14 случая Янчева неправомерно е получила паричните преводи. За това престъпление немските закони предвиждат наказание до 10 години лишаване от свобода.

Тази сутрин състав на Варненския апелативен съд потвърди като законосъобразен и обоснован ареста на българката.

Съдът е получил от Германия всички гаранции за справедлив процес, както и уточнението, че ако бъде осъдена във Федералната република Анета Янчева може да изтърпи наказанието си в България.

Очаква се българката да бъде предадена в Германия в следващите три дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!