Екокоалиция се обяви срещу номинацията на Ревизоро

OFFNews 14 януари 2020 в 16:27 2476 1

Коалицията "За да остане природа в България" се обяви срещу номинацията на Емил Димитров - Ревизоро за министър на околната среда и водите.

Според тях номинации като тези на Емил Димитров, Искрен Веселинов и Николай Кънчев ще задълбочат още повече съществуващите проблеми и ще повишат още повече градуса на общественото напрежение. Това ще бъде продължение на тенденцията, започната от Нено Димов, за системно застрашаване, а не опазване на природата, допълват от коалицията. 

"С тревога следим новините за потенциалната кандидатура на министър на околната среда и водите. Коалицията предупреждава, че проблемите в сферата на опазването на околната среда с висока обществена значимост - стартирали и очаквани наказателни процедури, кризи с водоснабдяването, вноса на отпадъци, чистотата на въздуха, изискват професионализъм и истинска мотивация за решаването им", пише още в съобщението на "За да остане природа в България".

Те призовават министър-председателя Бойко Борисов да назначи личност с подходящо образование в сферата, достатъчен професионален капацитет, вътрешна убеденост и отговорно отношение към природата. 

Кандидатурата на Емил Димитров беше обявена от военния министър Красимир Каракачанов след заседание на Коалиционния съвет на управляващите. 

Каракачанов заяви, че основната задача на Димитров ще бъде "да се наеме с едни тотални проверки, наречете ги ревизии, на цялата система, която води не само Перник, но и други градове, към опасността от създаване на подобно положение като в град Перник". 

От "Демократична България" заявиха, че "бедствието в МОСВ няма да се потуши с поредна калинка на ВМРО". Според ДБ Ревизоро няма нито познанията, нито волята, за да реши кризата в сектора. Дясната коалиция призова премиера да поема отговорност, като подаде оставката на правителството. 

По време на кандидатура на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ Димитров афишира близостта си с него, като заяви, че той е убедил бившия главен прокурор да се кандидатира за шеф на антикорупционната комисия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12373

1

Emigirl

14.01 2020 в 17:15


Аз наистина не разбирам Коалицията "За да остане природа в България" срещу кой нямат някакъв замисъл, предубеждения и критики. Кой трябва да дойде, че да са съгласни и спокойни?