Quantcast

Екипът на Би Би Си, заснел филма за Слънчев бряг, пиянствал всяка нощ

Вероника Шербанова Последна промяна на 05 октомври 2013 в 14:27 9224 19

Алкохолен туризъм в Слънчев бряг.
Алкохолен туризъм в Слънчев бряг.

Членовете на екипа на Би Би Си, който засне филма за пиянският туризъм в България, се прибираха всяка сутрин пияни в хотела.

Това заяви собственикът на хотела, където журналистите били настанени, Веселин Налбантов.

В началото на седмицата британската медия излъчи филм за алкохолния туризъм, който съпътства летния сезон в България, озаглавен „Пиячка, обиколки по баровете и България“.

Филмът разследва практиката на британските туристи да купонясват без мярка в България, както и достъпът им до наркотици.

„Това не е ваканция, това е да търсиш смъртта доброволно“, гласи едно от заключенията на филма.

От Българската ресторантьорска асоциация се обявиха против филма на Би Би Си, а кметът на Несебър Николай Димитров го определи като тенденциозен.

„Слънчев бряг е бързо развиващ се и модерен курорт и затова се правят такива тенденциозни филми“, категоричен е той.

Според директора на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пък филмът излага не България, а британците. Това е проблем на английската младеж. Това е проблем на Великобритания, посочи Драганов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2013 в 10:08

Това (изведеното в заглавие нещо) какво точно променя? Изключително комплексарска работа Офнюз.
Дали са пиянствали или не нищо не променя. В слънчев бряг продължава да няма държава. И това няма да се промени дори екип от наркомани да заснеме филм за това. Капиш???

06.10 2013 в 20:32

ДА!

06.10 2013 в 14:08

Гвардия от български кметове, политици, директори, журналисти, маршируващи през живота без да вдяват за какво става дума, и мачкащи всичко по пътя си.

06.10 2013 в 11:16

Това е самата истина !

06.10 2013 в 11:14

Поздравявам ви, за точно на място изказаните мисли ! Това е самата истина, който може да я види разбира се !

05.10 2013 в 22:35

Масово комплексиран народ.

05.10 2013 в 21:38

То не е само журналята, виж какво става в коментарите на видеото, там всеки пишман патриот се е скъсал да обяснява на чист английски как, разбираш ли, тази долна пасмина Британия, не може да стъпи на малкия пръст на България и нищо добро не е видял света от англичанин.

05.10 2013 в 19:49

Съгла съм, но филма е далеч от изчерпателен. първо заглавието е подвеждащо, защо озаглавява проблем с името на България а снимат нещо, което тенденциозно само за Слънчев Бряг? Това е абсолютно изкривяване на цялостната картина.
Кмета, колкото и неадекватно да се държа, беше запитан съвсем общо, защо мисли, че идват чуждестранни търисти в България, когато тя имаше за пример, и трябваше да зададе конкретно въпорса си за Слънчев браг.
А тези неща, които са изброени горе въобще не са засегнати във филма.

05.10 2013 в 19:44

Кво толковa пищите зa някъв aкaн филм бре. Кaто толковa не ви кефи, ходете в Aнглия и снимaйте те кво прaвят нa тяхнa земя. Тук е толковa евтино, че сaми aнглийскaтa измет нa обществото им идвa дa си дегрaдирa. Пък нa мен и много други хорa в БГ ни е през пaтките зa филмaи им. Но вие журнaлятa си пищите кaт ощипaни девственици, сякaш сме светaтa водa не нaпитa.

05.10 2013 в 19:26

Слънчев бряг се рекламира във Великобритания като дестинация за дискотечен туризъм от НАШИТЕ туристически агенции.Говори се само за Сакао бийч,Тиесто,Ван Бюрен и пр. Известните диджеи водят младите 18-20годишни.Вие какво очаквате те да правят по дискотеките?Естествено,че ще пият и се напиват.Забравихте да споменете пияните руснаци,поляци,скандинавци и т.н.Виновна е нашата реклама на курорта и алчните собственици на барове и нощни клубове.Нищо обиждало няма във филма.Гледала съм такива филми във Англия за Майорка,Амстердам,Айа Напа и никой не си е помислил да се обижда.Просто малко смях за сметка на младите.