Двойно увеличение на стипендиите на курсантите в Академията на МВР

OFFNews 17 януари 2024 в 15:15 2173 1

Калин Стоянов

Снимка Пресцентър на Министерството на вътрешните работи

Повишението от 100% е благодарение на приети допълнителни разходи със Закона за държавния бюджет

Курсантите в Академията на МВР ще получават двойни стипендии. Повишението от 100% е благодарение на приети допълнителни разходи със Закона за държавния бюджет.

Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който заедно със заместник-министър Ивелина Дундакова и главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев се срещна с курсанти от Академията на МВР.

Вътрешният министър добами, че са предприети всички необходими действия както за подобряване на социалния статус на курсантите, така и за обновяване и модернизиране на материалната база и на логистичната инфраструктура на висшето училище и на центровете за специализация и професионална подготовка към АМВР.

Стоянов връчи ключовете на два нови учебни полицейски автомобила на директорите на центровете за специализация и професионална подготовка – Пазарджик и Казанлък към Академията на МВР.

Направените инвестиции през 2023 г. в специализираните центрове във Варна, Пазарджик и Казанлък за подобряване на материалната база и образователната инфраструктура са 2 млн. лева.

Стана ясно и че Академията на МВР започва реализирането на два мащабни проекта. Първият е нза 7,5 млн. лева и е за пълно саниране на сградата на Ректората на Академията, както и за внедряване на енергоспестяващи мерки.

В рамките на втория проект, който е за над 12 млн. лева, се предвижда изграждането на учебен център за противодействие на киберпрестъпността, на нова аула, модернизиране на 11 учебни зали, пълно реновиране на двете стрелбища, на двата спортни салона и изграждане на нов стадион с футболно игрище и лекоатлетическа писта.

Ръководителите на Министерството на вътрешните работи пожелаха на курсантите да бъдат отговорни към обучението си и бъдещото си професионално развитие и никога да не губят чувството си за кауза.

Ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов връчи на министър Калин Стоянов знака на АМВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Ендевър

17.01 2024 в 16:00

Това, че вдигнали стипендиите на полицаите е добре.
Но кога ще вдигнат и стипендиите и на студентите по медицина, инженерни науки и т.н.?
Защото и докторите, и инженерите са важни за България!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки