Димитър Манолов: Ако съм на мястото на Борисов, ще подкрепя кабинета на Слави

OFFNews 14 юли 2021 в 10:26 6969 0

Понеже сме го обърнали на шоу, както се вижда, ако аз съм на (мястото - бел. ред.) Бойко Борисов, ще подкрепя този кабинет. Едно – заради шоуто. Защото ще стане голямо шоу. От друга страна, държавата все пак трябва да има някакъв кабинет, устойчив. Има задачи за решаване. Предстои да се приеме бюджет за следващата година.

Това заяви президентът на КТ "Подкрепа" и председател на Надзорния съвет на НОИ Димитър Манолов пред БНР. По думите му "най-голямото шоу е Бойко Борисов и ДПС да подкрепят този кабинет"

Манолов добави, че вече много неща се виждат: "Неистовото желание на някои от партиите да получат за себе си парче от властта".

"При това там има такива, които сега много мразят Бойко Борисов, но Борисов им беше дал повече от половината власт в държавата през 2014 г.-2015 г. Вероятно сега имат същата идея, желанието напира отвътре за колкото се може повече", добави той. 

Президентът на КТ "Подкрепа" заяви още, че никой не може да бъде изненадан от това, че Трифонов не е посочил доходите и пенсиите като приоритет.

"Аз лично не съм изненадан. Макар че продължавам на чисто човешко ниво да се изненадвам на тази човешка метаморфоза – как от съвсем обикновен човек, който дори е продавал мартеници в подлеза пред ЦУМ, изведнъж ставаш някакъв страшен капиталист и мизантроп и почваш да се отнасяш дори с някаква степен на омраза към бедните хора", категоричен е Димитър Манолов.

Според него раздаваните 50 лева към пенсиите се приемат като "неразделен доход" и "този, който ги махне, ще бере ядове". По думите му въпросът е как тези 50 лева, които се дават като надбавка към пенсиите, да станат формално част от тях.

Манолов добави, че през 1997 г. пенсията, която сега е 300 лева, е била 17, а средната - 30 лева и обясни, че "във финансите няма чудеса, защото парите не растат по дърветата". 

Той коментира и двата плана на социалния министър Гълъб Донев, като заяви, че Донев е сред хората, "които разбират от тези неща и има повече от един план, по който нещата да се случат". "И двата плана работят и имат плюсове и минуси. Въпросът е, че това решение няма да го взема той, а някой друг", каза Манолов.

Относно единия от вариантите за преизчисляване и ръст на пенсиите президентът на КТ "Подкрепа" посочи, че 50-те лева са 17% от 300.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови