Бургаски таксиджия намери 15 000 лв в колата си и ги върна

OFFNews 15 май 2014 в 18:46 5416 4

Николай Димитров

Снимка Флагман

Николай Димитров

Таксиметров шофьор от Бургас откри на задната седалка на служебния си автомобил чанта с 15,000 лв в нея и я върна на притежателите ѝ, пише сайтът Flagman.bg

Николай Димитров открил чантата след като возил руски туристи в таксито си.

Пред медиата Николай разказал, че нито за миг не се е поколебал дали да върне парите на руското семейство.

Туристите искали Николай да ги закара до хотел в Слънчев бряг. Те седнали на задната седалка и били натоварени с голям сак. Когато пристигнали пред хотела, те слезли, руският гражданин бръкнал в джоба си и платил договорената сума с таксито.

Семейството слязло от колата, взело си сака, но изобщо не забелязало, че в автомобила остава мъжката чантичка с документи, кредитни и дебитни карти и крупната сума пари.

Николай също не разбрал за това и потеглил с колата към дома си.

Чак на следващата сутрин шофьорът видял, че на задната седалка на колата си има чанта. Щом я открехнал видял, че е пълна с пари.

Погледнал документите в портмонето и разбрал чие притежание са парите.

"Нито за миг не се поколебах какво ще правя. По същото време моят син беше на екскурзия в Гърция. Зададох си въпроса какво ще прави той, ако си загуби парите и документите. Качих се на колата и тръгнах към хотела, където оставих семейството, но не успях да ги намеря. Нямаше регистриран човек с името, което видях на документите. По-късно разбрах, че мъжът и жена му са били на гости на приятели. Търсих ги и в съседните комплекси, пуснах сигнал в полицията и се обадих в руското консулство. Почетният консул Тонко Фотев се зае със случая и издири семейството. Намерихме ги в хотел „Приморец” в Бургас, където бяха отседнали."

От благодарност, че Николай име върнал парите, руското семейство дало на благородния шофьор $300 долара.

Николай Димитров е дългогодишен таксиметров шофьор и кара една и съща кола със съпругата си, за да изкарат прехраната си. Щастливи са, че са успели да изгледат двете си деца, които вече имат семейства и са ги дарили с внуци.

За Николай колегите му казват, че е честен и добър човек.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови