БСП с протест, Подкрепа с рок концерт в Деня на труда

КНСБ кани в шатра за консултации с експерти

OFFNews 01 май 2018 в 07:32 3476 0

БСП организира протест "срещу корупцията, мизерията и бедността" в Деня на труда днес. Сборният пункт е при паметника на незнайния войн на пл. "Александър Невски" от 11 ч.

Протестното шествие ще мине по маршрута: пл. „Ал. Невски” – ул. „Г.С.Раковски” – бул. „Дондуков” – пл.”Независимост” (пред Министерски съвет). В 12.00 ч. е началото на митинга.

След края му група "Сигнал" ще даде началото на празник на свободното слово и свободните медии пред Народния театър „Иван Вазов”, уточняват от "Позитано" 20. В събитието участие ще вземат млади актьори, както и групата No more many more.

Конфедерацията на труда „Подкрепа“ организира празнично шествие от 11.00 ч. от пл. “Света Неделя” до музей “Земята и хората”, където от 12.30 ч. започва концерт “РОК ЗА ТРУДА”. На сцената ще забият известни български рок банди и изпълнители, сред които Спринт, Синдикатът, Васко Кръпката, Атлас, Медикус, Rock Sesion, Хоризонт, Дисонанс, Буги Барабата, Ша-Ша, Георги Денков и приятели, Еталон, Fool CIRCLE, Wild child, The Rebels, Ритъм Бойс, Джнедема, Милена и Блус Трафик.

Музикалното събитие ще продължи почти 9 часа, уточняват от синдиката.

Инициативата е породена от желанието на КТ „Подкрепа“ да покаже, че 1 май е ден на работниците, които вече 132 години се борят за правата си и заради които днес има 8-часов работен ден, здравеопазване, детски надбавки, обезщетения, защитно и предпазно работно облекло. 

КНСБ ще отбележи 1 май с мащабни чествания в цялата страна. В София ще бъде поставена шатра, в която представители на КНСБ и Младежки форум 21 организират мобилен синдикален информационен център. На място освен полезни материали, всеки може да получи и безплатна трудово-правна консултация от експертите на КНСБ. Събитието ще започне в 10.30 часа пред Националния дворец на културата, от страна на билетния център, срещу литературен клуб „Перото. От Конфедерацията на независимите синдикати обещават много изненади за малки и големи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови