Борисов за трагедията край Своге: Към никого няма да има закрила и пощада

OFFNews 29 август 2018 в 11:09 2405 3

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования към близките и роднините на загиналите в катастрофата край Своге в събота и благодарност към министрите и всички останали, "които добре си свършиха работата там". С тези думи Борисов започна днешното заседание на кабинета.

"Уверявам ви, че към никого няма да има закрила и пощада. Много ясно са отрегулирани всички процеси в държавата - има конкурси, строителен надзор и приемателни комисии, където всеки се подписва и носи отговорност. Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност и ще му бъде поискана и политическа отговорност", каза министър-председателят. "Въпрос на дни е да завършат всички експертизи и призовавам и опозицията да изчака няколко дни, докато НСлС и прокуратурата завършат проверките. Мога да ги уверя, че както винаги никога и никого не сме пожалили. Дотам, докъдето е вината, дотам ще се носи и отговорността", каза премиерът.

Преди заседанието премиерът прие представители на протестиращите метеоролози, които излязоха днес на нова демонстрация пред "Дондуков" 1. На срещата са още образователният министър Красимир Вълчев и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

2

sawall

29.08 2018 в 12:43

Проблемът с това е, че такива смели изявления се правят лесно и евтино. После тихомълком се оказва, че никой богат и властен не е виновен, виновни са като обстоятелствата, всичко може да се оправи с промяната и затягането на няколко правила, които после никой не спазва, защото няма начин да се провери.

20699

1

Новак

29.08 2018 в 11:34

Това добре, но трябва да започне от себе си.
Да не излезе, че няма да има закрила и пощада за шофьора на автобуса и машиниста на валяка асфалтирал пътя.
Защото това е само една част от войната по пътищата - там има замесени и ДАИ и КАТ и министерство на транспорта и министерство на финанси. А тези всичките вкупом зависят от Него. Та първият виновен е Той.
 
X

Да помогнем на украинските деца!