Борисов и Меркел си говориха 40 минути за проблема ни със Скопие

OFFNews 03 ноември 2020 в 15:23 3371 1

Министър-председателят Бойко Борисов проведе видеоконферентен разговор с канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел, съобщи правителствената пресслужба.

„Аз и България сме благодарни за ангажимента на Германското председателство и лично на Вас за търсенето на формули, които да позволят началото на преговорите на Република Северна Македония за членството в Европейския съюз“, отбеляза премиерът Борисов пред Меркел.

Пред германския канцлер премиерът Борисов изрази позицията на България, която външният министър Екатерина Захариева представи вчера в Берлин.

По време на 40-минутния разговор министър-председателят Бойко Борисов изрази увереност, че с помощта на Германия, особено по време на нейното председателство на Съвета на ЕС, ще бъдат постигнати верни и правилни решения по темата.

Президентът Румен Радев също обяви, че днес ще разговаря с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер по темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

скс

03.11 2020 в 15:43

Представям си какъв разговор е бил. 39 минути гълчане от страна на бабката и после за 1 секунда - тъй вярно от нашия пумпал. Обаче до 10.11. хич няма време, а се очертава днес батко му Дон да бъде изритан. А след това не ми се мисли. Напикаващия се дебеланко изведнъж ще се сети, че е голям патриот и тогава току-виж им се разтурила кочинката. Тогава вече избягалите бесепари ще доживеят звездния си миг - за първи и последен път в живота си да гепят Боко за ташаците.
 
X

Подкастът на OFFNews