Quantcast

БДЖ пуска ретро влак за Деня на детето

Ивайло Анев Последна промяна на 27 май 2014 в 16:36 4746 1

Два ретро влака с парен локомотив ще пусне БДЖ за Деня на детето. Те ще се движат на 1 юни по линията София – Банкя, съобщиха от холдинга.

Парният локомотив ще бъде включен към композициите на два влака, които ще се движат между София и Банкя. Влакът от София ще тръгне от Централна гара в 13.30 ч. В обратното направление композицията с ретро локомотива ще замине от гара Банкя в 15.00 ч.

Цените на билетите за атракционните влакове между София и Банкя за всички пътници над 14-годишна възраст ще бъдат 5.00 лв. за пътуване в едната посока (с включено запазено място), като същата цена (5.00 лв.) ще важи и за пътуване в двете посоки (с включени запазени места).

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват в ретро композициите безплатно. В случай на проявено желание от страна на техните придружители, на най-малките пътници ще бъде издавано запазено място, чиято стойност ще е 1.00 лв. Децата от 7 до 14 навършени години също ще пътуват безплатно, като за тяхното пътуване е необходимо единствено закупуването на запазено място на цена от 1.00 лв. Възрастта на децата ще се удостоверява с акт за раждане или копие от него, както и с железопътни карти "Дете" и "Учащ". Националният железопътен превозвач напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Пътуването с атракционните влакове ще бъде безплатно и за служители от системата на железниците и членове на техните семейства (притежаващи билети за безплатно пътуване); служители, пенсионирани в системата на железниците; клиенти, притежаващи удостоверение за инвалидност с трайно намалена трудоспособност; ветерани от войната, носители на орден "За храброст", както и многодетни майки (имащи право на билети за безплатно пътуване). Тези клиенти ще трябва да заплатят единствено цената на запазеното място за своето пътуване, чиято стойност е 1.00 лв.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.05 2014 в 19:17

Чудесна инициатива - трябва да се помисли това да бъде някакъв сезонен атракцион, а не само за ден-два около деня на детето.