Бари - изхвърленото от 6-ия етаж куче, се възстановява

Животното е с тежка травма, но за момента няма опасност за живота му, съобщиха от ветеринарната клиника

OFFNews 17 юни 2021 в 10:17 1990 0

Бари - изхвърленото от 6-ия етаж кученце се възстановява, макар и с тежки увреждания. Инцидентът се случи преди дни в столичния квартал "Младост". След сигнал на свидетели, от организация за защита на животните успяха да отведат кучето във ветеринарна клиника, където лекарите спасяват живота му.

„Бари дойде в шоково състояние. Успяхме да го стабилизираме, към момента няма опасност за живота му. За съжаление, той е загубил чувствителност в задните крака, не контролира уриниране и дефекация. Въпреки всичките усилия, които полагаме, вероятността да остане инвалид е доста голяма”, обясни д-р Калоян Войчев пред Нова телевизия.

„Обадиха ми се за изхвърлено животно от етаж на блок. Решихме, че е шега. Получихме второ позвъняване, след което се отзовахме. Животното беше прибрано от майката и дъщерята на стопанина. Качих се в апартамента и разговарях с него. Причината за хвърлянето е, че кучето се е изходило на дивана. Мъжът беше видимо неадекватен”, разказа Радослав Рангелов, който намира Бари и му помага.

Образувано е досъдебно производство срещу стопанина на Бари. Според Рангелов обаче след подобни случаи наказания няма, тъй като „престъплението” се омаловажава заради това, че са с животно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!