Български моряци бедстват в Испания

Гръцки оператор ги оставил без храна и пари

OFFNews 07 август 2015 в 12:10 2838 0

Снимка бТВ

Български моряци бедстват на кораб в Испания. Близките им сигнализират, че сънародниците ни са оставени без храна и пари повече от седмица в Алхесирас, съобщи бТВ. 

Моряците са на борда на товарния кораб „Просперити”, който плава под молдовски флаг с гръцки оператор. Изпратени са от варненска корабна агенция с крайна точка Апенините. 

Управителят на фирмата обяви, че не знае защо корабът е задържан. И че на борда му се намират 8 българи, които имат вода и храна до понеделник, а по-късно днес ще им доставят допълнителни провизии. 

„Да, наистина има закъснение на заплатите. Има 7 дни закъснение. Вчера сме изпратили нота на корабособственика и компанията, която оперира. Тя е гръцка компания. Те се оправдаваха, около седмица се оправдават със ситуацията около банките”, заяви Димитър Бонев, управител на фирмата екипажен оператор.

На борда на кораба имало товар, който трябва да бъде доставен в Италия. Гръцката компания е уверила, че до понеделник „Просперити” ще тръгне по направление, а българската фирма ще получи плащанията си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови