Атакуваха сайта на президента, час след призива му да се разследват ударите срещу ЦИК

OFFNews 30 октомври 2015 в 16:15 6755 9

Хакнаха сайта на президента, час след призива му да се разследват ударите срещу ЦИК

Сайтът на президента е подложен на хакерска атака, близо два часа след като той поиска разследване на свалянето на сайтовете на ЦИК и МВР по време на изборите.

Старницата президента остана временно недостъпна след 13.00 часа днес. Временно сайтът е останал недостъпен, като и в момента зареждането му е трудно. 

От прессекретариата на държавния глава обясниха за OFFNews, че са регистрирани близо 50 млн. уникални посещения от Тайланд. Не са нанесени щети върху архива на сайта. 

Днес държавният глава обяви, че е поискал ДАНС да разследва кой е поръчал атаките срещу сайта на ЦИК. "За мен тези хакерски атаки не са случайни. За мен това е нов Костинброд", каза Плевнелиев. Според него по този начин е било подхранено съмнението у гражданите, че електронното гласуване не е честно и няма как да успее.

Президентът каза, че очаква отговор на въпросите откъде са дошли тези атаки и кой ги е поръчал. Също така, кой от ЦИК е дал разпореждането на избирателите да не се дават бюлетини за референдума. „Не мога да давам квалификации, без да разполагам с доказателства, но това, което се случи на мен и на много гласуващи, е факт, и, разбира се, те трябва да намерят своите обяснения“, каза президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!