Администрацията на президента: Затворената кухня не ни доставя храна

OFFNews 19 май 2014 в 13:36 1635 0

Затвореният от Българската агенция по безопасност на храните обект не прави доставки за администрацията на президента. 

Това се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава във връзка с изнесената информация за нарушения в кухнята майка, която се помещава в сградата на президентството. По-рано днес шефът на агенцията Пламен Моллов съобщи, че фирмата, която се грижи за храната на президента и депутатите, не е спазила условията за подготовка и съхранение на храната.

"Администрацията на президента няма абсолютно никакво отношение към обекта, стопанисван от Народното събрание, нито към негови доставчици на храни и хранителни продукти, визирани в проверка на Българската агенция по безопасност на храните. Храна, приготвяна в посочения обект, не се доставя в администрацията на президента", се казва в съобщението.

От администрацията съобщават, че приготвянето на храната за държавния глава се извършва изцяло под контрола на Националната служба за охрана (НСО) и това няма отношение към външни доставчици.

"Изразяваме недоумение от факта, че изпълнителен директор на национална агенция споменава президентската администрация в контекста на непроверени и недостатъчно прецизирани факти по проверка, която е в ход", се казва още в съобщението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews