637 кучета са осиновени от началото на годината в София

OFFNews Последна промяна на 04 август 2020 в 14:16 1294 0

101 кучета от приютите на ОП „Екоравновесие“ са намерили нов дом, като от началото на годината, осиновените кучета са 637. 

Всеки, който желае да осинови куче, може да отиде и да се запознае с кучетата от общинските приюти в с. Горни Богров, където са настанени кучета над 1 година, или в приютите кв. „Слатина“ и кв. „Сеславци“, ако иска да осинови малко кученце. 

Екипът на „Екоравновесие“ отчита също, че през юли са заловени общо 345 кучета, от тях 222 са кастрирани и 131 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют са предадени 17 кучета. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 32 кучета.

По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 38 кучета. Стопаните на домашни дворни кучета могат да ги кастрират безплатно, да ги регистрират, обезпаразитят, ваксинират и да им поставят микрочип. Всеки стопанин може да заяви желание за кастрация на кучето си през интернет страницата на ОП „Екоравновесие” или на телефоните на предприятието. Всички кастрирани кучета са освободени от годишна такса, която за територията на столицата е в размер на 24 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови