500 кандидат-студенти в ТУ - София решаваха задачи онлайн

Повечето университети отложиха пролетната кандидатстудентска кампания

Георги Ангелов 29 март 2020 в 14:39 2426 0

Над 500 кандидат – студенти в продължение на 4 часа чрез отдалечен достъп с непрекъсната интернет връзка решаваха задачите на онлайн изпита на Техническият университет. Това е първия отдалечен кандидатстудентски изпит по математика.

Обявяването на резултатите с точките се извърши автоматично след приключването на изпитния процес.

“Още веднъж Техническият университет – София доказа, че опирайки се на традициите и световния опит може да предложи модерни техническия решения за всеки един проблем. Обучението в ТУ – София, водещото техническо училище в страната, е възможност за младите хора да реализират своите мечти и един ден да се присъединят към техническия елит на обществото, гордо притежаващ званието „инженер“”, похвалиха се от университета.

Повечето университети отложиха пролетната си кандидатстудентска кампания сред които и Софийският университет и няма яснота, кога ще започне новата кампания.

Има вероятност учебната година да бъде удължена до юли, заяви вчера министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Матурите няма да се провеждат дистанционно, защото така учениците няма да са равнопоставени. А абитуриентските балове вероятно ще се през юли, каза още министър Вълчев.

В изпитите за националното външно оценяване няма да се включва материал, който не е преподаван. Можем да спрем с въпросите до края на първия срок, без да включваме това, което е преподавано дистанционно, каза още Вълчев. Той обаче предупреди, че децата трябва да учат материала, преподаван дистанционно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови