3 влака със 130 пътници, сред които и деца, от сутринта са блокирани на гара Завет

От НКЖИ уверяват, че няма опасност от измръзване на пътниците, тъй като влаковете се отопляват

OFFNews 26 ноември 2023 в 16:49 5042 1

Снимка БГНЕС/Архив

Три влака, превозващи 130 пътници, сред които и деца, стоят блокирани от часове на гара Завет заради лошото време, сигнализира bTV.

Става въпрос за двата бързи влака София - Варна и пътническия влак от Карнобат за Варна. Те чакат от часове добри новини.

Причината за аварията е скъсана контактна мрежа върху товарен влак. Влакът е спрял да се движи към 4:40 сутринта. На място е бил изпратен дизелов локомотив, който да се опита да освободи и изтегли товарния влак, но по пътя има паднали и много дървета, както и провиснала контактна мрежа.

На място е изпратена специализирана техника, която да ремонтира контактната мрежа. Едва тогава дизелов локомотив ще може да изтегли влака.

В момента властите се опитват да организират три автобуса от Карнобат, с които да бъдат извозени пътниците от блокираните влакове. Проблемът е обаче, че Ришкият проход е затворен и е нужен алтернативен маршрут.

От Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) обясняват, че снегът е мокър и тежък, така че на някои места дърветата са паднали директно на линията. “Да, има деца. Влаковете са под напрежение - отопляват се. Няма опасност от измръзване на пътниците. Нямаме бедстващи пътници на гари или между гари, които да оставени на студено. Полагат се грижи за тях”, коментира Емил Симеонов от НКЖИ.

От железопътната компания съветват пътниците да не напускат купетата и да чакат указания от служителите на БДЖ.

В момента пътниците са били прегрупирани в един влак, заяви пътничка пред bTV. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика