29 зрелостници получават национални дипломи: завършили са с пълни шестици по всички предмети

OFFNews 03 август 2021 в 15:47 1330 0

Национална диплома за отличен успех от Министерството на образованието и науката (МОН) ще получат 29 зрелостници от 20 училища в страната. Те са завършили с пълни шестици по всички учебни предмети. Показали са също постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта, съобщава пресцентърът на МОН.

Най-много пълни отличници има Първа езикова гимназия във Варна - шестима. Следва ги Частна профилирана гимназия „АК-Аркус“ ЕООД във Велико Търново с трима носители на националната награда.

На регионален принцип най-много отличници – осем, са от София. Половината са възпитаници на Софийската математическа гимназия и 164. Испанска гимназия „Мигел де Сервантес“. Останалите са от 91. Немска гимназия „Проф. Константин Гълъбов“, Американския колеж, Италианския лицей и 133. СУ „А. С. Пушкин“.

Общо седем са отличените ученици във Варна, трима – във Велико Търново, двама – в Кърджали и по един - в Пловдив, Карлово, Враца, Генерал Тошево, Монтана, Плевен, Русе, Сливен и Стара Загора.

Почетните отличия ще бъдат връчени на церемонии в съответните Регионални управления на образованието. Освен дипломите, младежите ще получат от МОН и четци за електронни книги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови