20 000 полицаи ще охраняват изборите

OFFNews 03 ноември 2016 в 12:48 3964 1

Около 20 000 полицаи ще охраняват изборите

Снимка БГНЕС, архив

Около 20 000 полицаи ще имат ангажимент към охраната на секциите, съобщиха от МВР на пресконференция. От Министерството уточниха, че това е почти целият им ресурс. Направени са претърсвания на всички изборни помещения, под охрана са и всички 31 Районни избирателни комисии (РИК), както и местата, където се съхраняват изборните бюлетини.

Към момента в МВР са постъпили 84 сигнала, които касаят основно жалби от Комисията за защита на личните данни.

Органите на реда ще участват в охраната и при транспортиране на бюлетините и чувалите с протоколите. В София ще има временна организация на движението около ЦИК, НДК и "Арена Армеец".

Разкрит е спешен телефон и имейл за подаване на сигнали. Досега на тях са постъпили 84 сигнала, основно заради злоупотреба с лични данни в листите за кандидат-президентите. До момента вече има образувани две досъдебни производства. 

Създадена е организация за ускорено издаване на лични карти и удостоверения за гласуване. Полицията и прокуратурата са инструктирани как да действат при сигнали за изборни нарушения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12068

1

Илия Петров

03.11 2016 в 15:03

Това е истинският брой на полицаите взети заедно с пожарникарите, да има още 1000 човека в ДАНС и 1000 в БОП, другото е т.н. меко казано "чантаджии"..........
 
X

Подкастът на OFFNews