Театър в Банята

Бистра Величкова 08 ноември 2012 в 20:12 1925 0

Сдружение
Сдружение "36 маймуни" провеждат "ПроТекст 5: Навреме"

От 10 до 14 ноември Централната минерална баня в София ще се превърне в алтернативна театрална сцена.

Сдружение „36 маймуни“ организира „ПроТекст 5: Нaвреме“ и за пети път ще провокира българската публика със съвременни представления.

Спектаклите ще бъдат представени в рамките на Фестивала за свободен театър 2.

В „ПроТекст 5“ ще представят свои спектакли четирима режисьори: Мортен К. Роесен (Награда ring.award.off 2011, Грац), Василена Радева (Икар 2011 - за спектакъл на годината, „Нордост“), Гергана Димитрова (Икар 2012 - за режисура, „Праехидно“), Петко Стоянов (дебют). 

Спектаклите на всеки един от тях са вдъхновени от съвременния градски живот, науката или изкуство. Те създават авторска миниатюра в различни жанрове: мини-опера, филмов театър, пърформанс-лекция, пърформанс-четене. По време на представленията зрителите ще могат да преминат през различни локации на Централна баня.

Проектът се осъществява в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата и е финансиран от Столична програма "Култура". Получава още и финансова подкрепа от Министерство на културата, на посолството на Кралство Дания, както и на Фондация "Америка за България".

Билетите за представленията са на цена 6, 7 и 8 лева и могат да се закупят от мрежата на Ticketstream или на място, час преди началото. Началният час за всички представления е 19 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!