Бисеров разследван за парични преводи към Сейшелите

OFFNews 07 ноември 2013 в 11:28 14368 21

Христо Бисеров, Снимка: БГНЕС, Архив
Христо Бисеров, Снимка: БГНЕС, Архив

 

Христо Бисеров и доведеният му син Ивайло Главинков са разследвани от ДАНС и прокуратурата за преводи на големи суми към банкови сметки на Сейшелските острови.

Това съобщиха днес от прокуратурата. По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че е възможно в рамките на деня да бъдат публично съобщени данни около разследването.

От съобщението на прокуратурата става ясно, че в сряда Цацаров е получил от ДАНС писмена справка за евентуални престъпления против финансовата и данъчната система.

Според справката големи суми в евро и долари са били теглени от сметки в европейска държава и внасяни в друга европейска държава, като техни титуляри са били Бисеров и Главинков. Разследващите са проследили откриване на влогове, теглене на суми в брой и банкови преводи към свързани търговски дружества, регистрирани и в офшорни зони (Сейшелски острови).

След като се е запознал със справката, Цацаров е препратил информацията към Следствения отдел при градската прокуратура–София, където днес е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков, както и за документно престъпление срещу Бисеров (представяне на декларация с невярно съдържание пред Сметната палата).

Предстои към двете европейски държави, в които са били засечени сметките, да бъдат отправени запитвания по реда на международната правна помощ.

Бисеров неочаквано подаде оставка от ДПС и парламента в неделя, като не обяви мотивите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews