Британският военен министър обвини Русия за химическата атака в Сирия

OFFNews 09 април 2017 в 13:37 11256 32

Снимка UK Ministry of Defence

Русия е отговорна за смъртта на всички цивилни при последната атака с химическо оръжие в Сирия, твърди британският министър на отбраната Майкъл Фалън в публикация за "Съндей Таймс", цитирана от Би Би Си.

Според Фалън Москва носи отговорността заради факта, че подкрепя режима на сирийския президент Башар Асад.

Министърът нарече варварско, аморлано и незаконно нападението в Хан Шейхун от 4 април, при което над 80 души загинаха от предполагаемо натравяне със зарин.

"Последното военно престъпление стана по време на тяхната смяна", твърди Фалън, визирайки Русия. "През последните няколко години те имаха възможността да приложат лостове и да спрат тази гражданска война. Русия трябва да покаже необходимата решителност, за да дисциплинира този режим", казва още британецът. 

Майкъл Фалън смята, че американската ракетна атака срещу правителствената авиобаза "Шайрат" "изпраща силен сигнал към сирийския режим да се замисли повторно преди да използва газ в  бъдеще". По думите му военната намеса е оправдана, но и ограничена, както е необходимо. Трябва дългосрочно разрешаване на конфликта, допълва министърът.

Ръководителят на военното ведомство изрази мнението си, че сирийският президент Башар Асад трябва да бъде свален, за да се постигне стабилност в Сирия.

"Някой, който използва варелни бомби и химикали, за да убива собствения си народ, не може да е бъдещият лидер на Сирия", категоричен е Фалън.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

46

Hissarion

10.04 2017 в 09:49

Интересно как изведнъж всички ястреби скочиха в прослава на Тръмп, готови да го разцелуват, че все пак се оказа един от тях. Защото първоначално нещо се съмняваха.

23293

45

Стефан

10.04 2017 в 04:59

За храбрите английски военни, които за последно са подушвали барут при Дюнкерк, където от немската армия ги е спасил Хитлер, и за мъдрите им министри - изобщо ще дойде нецензурно. Там главния гений е чърчил, който спасил малкобритания от превръщането и в германско княжество, като дал анус на рузвелт.
От което тя разбира се, все още е велика. Просто никой не може да види армията и, нито командването и.
Клоуни, ей богу!
Ае бегай да нашокаш репата на Шойгу, да те видя.

23293

44

Стефан

10.04 2017 в 04:49

Най-притеснителното е, че някой блее срещу националния лидер на някой си народ.
Прощавай, но след 4 години "победоносна война", даже германците претрепаха фюрера си. Хора тихи и смачкани. А онези араби воюват за своя предводител и след шест години външна агресия, и даже побеждават.
Затъкни си гръцмуля, а? Зер сам - не можеш същото.

63994

42

Red or Dead

09.04 2017 в 17:48

“““““.....И да псуват кат хората не могат......““““““““

'Осмърделний', ти специално НЯМА от какво да се оплачеш точно в този аспект;).....НЕ ЛИ....:)))))))))))))

Ама вий сте ненаситни бре, точно като онази приказка....БИЙ МАГАРЕ....ПО-МАГАРЕ......

Апропо,и ти ЛЪСКАШ нечий ЖЕЗЪЛ.....ДА ЛИ..хихихихиии....всички сте един дол дренки, вечно клекнали и с ШИРООООКО отворени устенца......готови, винаги готови....мамини бунадясали мисирчици.....ти да видиш.....били “умни и красиви“...къде бре, в ТОАЛЕТНАТА ...може би....едва ли не...хохохохохооо...

Апропо, кво става с......'ДЖОРЕТО'.:)))))))))

25665

37

Victimized

09.04 2017 в 16:34

Не е само това, точно както и чесъна, когато под някоя новина се появят смислени коментари по темата, веднага цъфва един от тези тролове дето никога нищо не казват, но бълват коментар след коментар с по една две думи, предимно глупости. То не бяха прицеси, чесъни, ленки , и онези от гей дружинката със шарените профилни снимки.
Всичките имат и обща черта, че поради огромните количества безсмислени коментари, бързо събират отрицателен рейтинг. Само дето ленчето явно има много време за прахосване и манипулиране на собствения си рейтинг, за два дни 10К .