Левите се обединяват за изборите, кандидатът им няма да е като Плевнелиев

Антония Чорева 05 юли 2016 в 15:01 6802 15

Членовете на левицата искат лидерите на левите партии да загърбят враждите и да се обединят за предстоящите президентски избори.

Това показа вътрешно допитване сред членовете на БСП в цялата страна, което цели да обобщи желанията на левите и нагласите им за идващите избори.

Референдумът сред червените се проведе миналата седмица, цяла седмица те гласуваха дали да излъчат самостоятелен президент или в коалиция с други партии.

72.4% са гласували БСП да излъчи кандидат за президент в коалиция с други леви партии.

БСП лява България да се яви сама на избори са поискали само 23% от членовете на партията, а 0.5% подкрепят обединение с други партии.

Да се излъчи независим кандидат на изборите са гласували 3.4% от червените симпатизанти.

Обединение за изборите левите искат с АБВ – 52%, с Движение 21 – 49%, с други леви партии – 37%, с ВМРО – 36%, с Атака – 32%, с Патриотичния фронт – 23%, с ДПС – 13%.

„Заради това засега БСП няма да намерение да преговаря с ДПС за общ президент“, обобщи лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя добави също така, че червената партия няма намерение да издига кандидатурите на Георги Първанов и Ивайло Калфин за президент на предстоящите избори.

Сега предстои да се проведе конференция за избиране на имена за президент, както и започват разговори с левите партии за обединение за изборите.

„Може да се смята, че поканата е отправена към АБВ, Движение 21 и ВМРО“, уточни Нинова.
АБВ отговори на желанието на БСП лява България двете партии да се съберат за изборите така: „Радваме се ,че след 2 години в БСП все пак са готови за разговор, но категорично не приемаме тези разговори да са под условие“. Под условиe АБВ имат предвид, че столетницата отказа да номинира Първанов и Калфин за президент.

До срещата на Бузлуджа на 30 юли за 125-тата годишнина на партията кандидатът за президент на БСП се очаква да е ясен.

Какъв да е кандидатът

Кандидатът на БСП за президент на България категорично няма да е като Росен Плевнелиев – стана ясно от думите на Корнелия Нинова. Тя даде примери с действия на настоящия президент, които категорично не отговарят на представата на левицата за президент на страната.

Плевнелиев наложил вето на бюджета и какви ли не закони, но не и на социалните, на образоваанието. Червеният президент ще прави именно това – ще е социален президент.

Той трябва да олицетворява също националния интерес по отношение на външната политика на страната. Отново не като Плевнелиев, който взема страна и предизвиква скандали.

Основното му качество трябва да е да е патриот, който защитава националните интереси и да полага равна грижа за всички български граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

15

El Commandante

05.07 2016 в 23:05

"Искам да видя как вашата сган"

Кое те кара да мислиш че бих гласувал за БСП на каквито и да било избори?

77927

13

El Commandante

05.07 2016 в 21:06

"млади, образовани, финансово независими, с поне 2 западни езика и поне 10 полета на година, хора да гласуват за левия кандидат."

Най-комичното в цялата работа е че доста от описаните на миналите избори гласуваха за Плевнелиев и сега им идва да се самоубият от срам и погнуса, така че уверявам те въпросните ще мислят мноооого по-сериозно тоя път....

77927

10

El Commandante

05.07 2016 в 19:40

Единственото задължително и напълно достатъчно условие за следващия президент е да НЕ Е като Плевнелиев, макар че така като се замисля, въпреки огромния потенциал на България да ражда идиоти, втори ЧАК ТАКЪВ дебил едва ли ще намерим....освен ако не изберем Цар Киро де...или Методи Андреев....

12884

8

Nimart

05.07 2016 в 16:20

Кандидатът "поклонил" ли се е на паметника на тодор живков в Правец?

20374

6

Стринка Минка

05.07 2016 в 15:59

Ако Курнелия полегне на Гоце, оня ще яревземе партията на абордж.