МВР отнема книжки за неплатени глоби

OFFNews 01 юни 2017 в 13:57 17904 24

МВР иска отнемане на книжката за неплатени глоби

Временно отнемане на свидетелството за правоуправление, докато водачът не изпълни задълженията си спрямо бюджета е една от спешните мерки, които МВР прилага за подобряване събираемостта на глобите. 

По отношение събираемостта на глобите главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов посочи, че спешни мерки се прилагат и в момента: засилен контрол на пътя, бърза справка за наложени и невръчени наказателни постановления, а при връчени – временно отнемане на свидетелството за правоуправление, докато водачът не изпълни задълженията си спрямо бюджета, съобщават от МВР.

Във ведомството е обсъждана и идеята да бъдат отказвани административни услуги, ако шофьор има задължения към държавата.

В момента върви тестване между и информационната система на НАП и тази на МВР за управление на наложените и платени глоби. Директорът на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски поясни, че патрулките са оборудвани със станции за отдалечен достъп, чрез които се извършва автоматична проверка за наложени и неплатени глоби.

В МВР в четвъртък се проведе среща за мерките, които касаят безопасността на пътя, след като на спешна среща в събота премиерът Бойко Борисов поиска радикални мерки. На срещата е обсъдена възможността полицейски автомобили да патрулират постоянно пред училищата. Това обаче също е в сферата на предложенията, тъй като затова ще са необходими средства, коментира вътрешният министър Валентин Радев.

2500 регистрационни са свалени заради нарушения на пътя. Тази възможност беше дадена с последните изменения на Закона за движение по пътищата.

След срещата в МВР стана ясно също, че новозакупените автомобили за МВР не могат да снимат. Причината са стъклата на автомобилите. 

В последните няколко години отново има повишаване на броя загинали по пътищата на страната, отчете вътрешният министър Валентин Радев. До 2020 г. МВР си поставя за цел броят на жертвите да се намали двойно. Тази година загиналите са вече 219, като цяло се отчита спад. Има пик на загинали деца - през 2016 г. жертвите са 36. МВР обмисля отново мерки за безопасност в района на училищата, освен това трябват часове по пътна безопасност, посочи Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

24

Стефан

02.06 2017 в 01:32

Другарю полковник - министър, дъниш се, колега.
И мойте пагони са от армията, не от милицията, та да подскажа.
НЕ МОЖЕ да кошираш цялата първа рота, задето се е издънил един артелчик от седма. Който никой не е виждал изобщо, откак е на служба. Докато си дежурен по полк - никой няма да ти каже нищо. Нарядните лица са неприкосновени. А после зад караулното как ше те шибат кашиците за такива изцепки ...
Аз съм от кашиците, не от ваште утайки от АВ-то, ама засега го казвам с добро, просто съвет. Длъжен съм да помогна с квото мога. Видя ли обаче зла умисъл, или тъпигьозлък - ще се обърна във фронт.
После и да ме глобяваш, и да ме подкупваш - все тая - ще съм от другите.

23293

23

Стефан

01.06 2017 в 21:39

По тая логика - няма проблем глобите да се оспорват от снайперисти, а не от адвокати. Може пред КАТ, може пред съда.
Или не е подходящо да затриваш нечий живот за няколко лева?

НЕ може да причиняваш НЕСЪИЗМЕРИМА щета заради интерес от няколко лева. Каквото е глобата.

23293

20

Стефан

01.06 2017 в 18:01

Да бе ...
За всеки БТР ще се намери РПГ. И за всяко РПГ ще се намери последния му БТР.
То, ако бронираните джипове с трамвайна релса вместо броня толкова помагаха в ученето на ЗДП, аз отдавна щях да съм Велик Учител. Ама не помагат толкоз много ...

42249

19

Denis Rizanov

01.06 2017 в 16:44

Ако едно време Круп разсъждаваше като теб, днес нямаше никой да е чувал за прословутата немска точност и педантичност.
Повярвай ми, преди 300години Круп е използвал едни по-различни методи, за да... култивира тези качества у своите сънародници.

23293

18

Стефан

01.06 2017 в 16:41

Тая. Макар че то само тия две кокошки да се мотаеха насам - натам с джипове, без всякаква идея какво става на пътя ...

Мда. Тогава ще се появят фалшиви ГО, и пак тая. Нищо няма да се промени, докато не им дойде акъла в главата. А той в днешно време идва само по трудния начин - парен каша духа.

42249

17

Denis Rizanov

01.06 2017 в 16:21

И докато ние тук се занасяме по пътищата продължава войната.

http://www.shum.bg/article/155352/


Дано няма убити.
На тоя дет не можал да спре и го нахендрил... Като отиде догодина да си поднови ГО-то и му кажат 1500-2000лв. как ше му се отрази?
А ако направят промени и криминализират управлението без книжка? А ако ГО е лична и карането без подновена ГО също е криминализирано?

42249

16

Denis Rizanov

01.06 2017 в 16:11

Важното е, че поне тук стигаме до някакъв обединяващ елемент в различията и мненията си.
Лошото е, че нямаме законодателна инициатива.
Но пък това може и да е за добро... знае ли човек. Може и ние да станем същите... като от първата половина, щом се докопаме до властта?
Като нищо ще пуснем тричленки из всеки квартал.
:)))))

23293

15

Стефан

01.06 2017 в 16:07

И мене ме нави, за това и аз веднага се извинявам!
Половината верно не са.