Русия изпрати танкове на границата на Украйна (снимки и видео)

OFFNews 13 март 2014 в 12:29 17472 42

Снимка Facebook

Русия изпрати военна техника на североизточната граница на Украйна

На североизточната граница на Украйна вече са съсредоточени 220 000 руски военни, 1800 руски танкове и 400 въртолети. Въпреки това Русия изпраща още тежка военна техника към украинската граница, без да го крие, съобщи „Обозреватель“.

Информация за това се появи в социалните мрежи, където бяха публикувани снимки и видео, на които се вижда как техниката се придвижва към Украйна.

Жителите на Белгородска област са станали свидетели на транспортирането на руска военна техника към украинската граница. Бойните машини вече се намират в село Веселая Лопона на 20 км от руско-украинската граница.

Ето и видео, заснето в село Веселая Лопона.

В Белгородска област са пристигнали и подразделения на въздушно-десантните войски за учения и отработване на взаимодействие с военните, които са разположени в региона, съобщиха местни медии, позовавайки се на руското Министерство на отбраната.

В същото време в социалните мрежи се появиха и видео записи, на които се виждат руски бойни военни машини, които се придвижват към Крим, както и руски военни хеликоптери, пристигащи в автономната република.

Председателят на съвета на министрите в Крим Сергей Аксенов се обърна към руския президент Владимир Путин с молбата да „окаже съдействие за обезпечаването на мир и спокойствие на територията на автономната република“.

На 1 март Съветът на федерацията в Русия единодушно гласува за това да даде съгласието си на Путин да използва руски въоръжени сили в Украйна „до нормализиране на обществено-политическата обстановка в страната“.

На 16 февруари в Крим ще се проведе референдум за присъединяването на автономната република към Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!