Пътешествия из джунглата и в необятния космос на започващия Софийски фестивал на науката

OFFNews 15 май 2021 в 08:02 2135 0

Снимка British Council Bulgaria

Най-голямото събитие за популярна наука в България се завръща на сцената. След миналогодишното есенно издание, изместено през септември поради пандемията, XI-тият Софийски фестивал на науката ще се проведе днес и утре в София Тех Парк и на 17 и 18 май дигитално за ученици.

Програмата отново е вкючва пътешествие из джунглата с известния приматолог Джейн Гудол и в необятния космос с проф. Джослин Бел Бърнел.

Извънземен живот, фалшиви новини, екология, роботика, тайните на Вселената и на палеонтологията са само част от темите, които ще представят учените на сцената на фестивала.  

По традиция закриващото събитие ще бъде финалът на състезанието за популярна наука FameLab All Stars 2021: вещи в занаята. Тази година изданието включва вече познати комуникатори на науката, минали през сцената на състезанието през 15-те години на неговото провеждане в България.

Дванадесет учени - физици, химици, математици, софтуерни инженери, ветеринарен лекар и хранителен технолог - ще се изправят един до друг за да определим новото познато лице на науката.

Ето и цялата програма за събитията на фестивала. С пропуски и билети за събитията можете да се сдобиете от тук

Фестивалът е част от Календара на културните събития в София и се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Повече информация за акцентите и вълнуващите моменти от фестивала можете да получите и на НаукаOFFNews, дългогодишен медиен партньор на събитието. 

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени както в датите, така и във формата на фестивала (дигитален или на живо). Моля, следете страницата ни за най-актуалната информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!