Журналистите в TV7 и News7 спират работа заради неизплатени заплати

OFFNews 16 март 2015 в 12:08 7798 3

Журналистите в TV7 и News7 спират работа заради неизплатени заплати

Отдел "Новини" и "Продукция" в TV7 и News7 спират работа днес в 15.00 часа, ако не бъдат изплатени забавени заплати. 

Работещите в телевизията са поставили ултиматум на шефовете в двете телевизии, че ако до 15.00 часа днес не им бъдат изплатени всички дължими заплати за януари и февруари, ще спрат да работят, докато не получат парите си. Репортерските екипи ще спрат да отразяват събития, ще спрат и подготовката и снимките на предаванията на двата канала. 

По информация на OFFNews близо 300 души очакват да получат дължимите им пари.

Новият собственик на TV7 и News7 притежава 12 канала в Гърция. По информация на в. "24 часа" купувачът е компания, базирана в САЩ. Тя идва у нас от страна на руската банка VTB, която бе партньор на КТБ преди фалита. Представена е у нас от Джак Ханик - американец, член е на Борда на директорите на Fox News Channel. Дълго време е работил в Русия.

До момента промяната в собствеността на двата канала не е представена официално на работещите там. Не е ясно и дали новият собственик има възможност за изплати дължимите пари. 

Това не е първият път, в който работещите в двете телевизии протестират. През пролетта на 2014 година изпълнителният директор на медиите Емил Кошлуков обяви, че работещите не са взимали заплати два месеца. Тогава сметките им бяха запорирани от синдика Панайот Велков - същият, който беше назначен от съдия Румяна Ченалова в две френски дружества. Това стана повод посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан да каже, че съдебната система в България е "гнила ябълка".

През октомври същата година, работещи в двете медии излязоха на протест пред Съдебната палата в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!