Внезапно почина журналистът и бивш директор на Нова тв Силва Зурлева

OFFNews 01 януари 2020 в 12:44 42115 0

Внезапно почина журналистът Силва Зурлева, съобщи Нова телевизия.

Сигналът е подаден тази сутрин около 9.50 часа.

Зурлева е бивш член на Борда на директорите на Нова тв. Издъхнала е в къщата си в благоевградското село Ковачевица.

Причината за смъртта й към момента не е ясна.

Нова Броудкастинг Груп се раздели със Силва Зурлева през месец май 2019 г. Тя бе в управлението на телевизията близо 20 години.

Силва Зурлева е във висшия мениджмънт на медията от 1999 г. С нейното име се свързва получаването на лиценза за национално ефирно разпространение на телевизията през 2003 г., както и създаването на множество иновативни формати и предавания. Тя бе и сред хората, осъществили най-голямата медийна сделка в историята на българската телевизия: през 2008 г. медията премина от гръцките собственици "Антена" към шведските MTG за рекордните 620 млн. евро. След сделката Зурлева за кратко си тръгна от Нова, но се върна и отново пое ръководството.

Зурлева е родена на 26 февруари 1958 г. в Кюстендил. Завършва "Българска филология" и "Новогръцки език и литература" в Софийския университет. Дипломира се със златен медал. Преводач е на художествена литература. Работи като редактор в БНТ и "София прес", както и като кореспондент у нас на гръцки вестници и списания. През 1992 г. работи в консултантския бизнес. От 10.05.1999 г. е управител на медийната група "Антена България", а от март 2001 г. - председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. От 2009 година е главен консултант на телевизията и член на Управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп.

Екипът на OFFNews изказва съболезнованията си на близките и приятелите ѝ!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Парламентът на живо