Вестник Телеграф се раздели с директора си

OFFNews 29 юни 2022 в 14:42 2911 0

Емил Спахийски

Снимка Архив

Емил Спахийски

Вестник "Телеграф" се разделя с директора си само осем месеца след назначението му на поста.

Емил Спахийски стана директор "Съдържание и бизнес развитие" в средата на октомври 2021 година, а за отстраняването му днес съобщи групата на Нова телевизия - "Нова броудкастинг груп". Той отговаряше за разработването и изпълнението на редакционната стратегия на печатните издания във вестникарската група - „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“. Спахийски отговаряше и за информационна агенция „Монитор“.

Оттам не уточняват причината за раздялата, а само, че решението влиза в сила днес.

"Вестник Телеграф“ ЕООД благодари на Емил Спахийски за съвместната работа и му пожелава успех в бъдещите начинания" - се казва още в съобщението.

Пред OFFNews Емил Спахийски каза, че прави два филма и заедно с това от 2 години пише книга с известния фотограф Олег Попов, която е крайно време да завърши. 

Емил Спахийски има почти 30-годишна биография в печатните медии. Кариерата му започва като репортер във вестниците „Труд“ и „24 часа“. След това е редактор „Новини“ в Sofia Independent. През 2001 г. основава сп. „За мен“, а три години по-късно оглавява като главен редактор списание „Егоист“. Бил е главен редактор и на сп. FHM. В продължение на 15 години е един от водещите журналисти и коментатори на в. „Сега“, а след това става негов изпълнителен директор от 2008 до 2012 година. От тогава до 2021 година е политически наблюдател на в. „Труд“.

Емил Спахийски има опит като сценарист на документално и игрално кино, както и като режисьор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови