Емил Спахийски става шеф на в. 'Телеграф'

Мая Младенова 13 октомври 2021 в 13:14 3040 0

Емил Спахийски

Вестник "Телеграф" има нов ръководител - журналистът Емил Спахийски.

Той поема оперативното управление като директор „Съдържание и бизнес развитие“. Спахийски ще отговаря за разработването и изпълнението на редакционната стратегия на вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“ и информационна агенция „Монитор“, съобщават от групата на Нова телевизия, в чието портфолио влязоха вестниците, доскоро управлявани от Делян Пеевски.

Емил Спахийски има почти 30-годишна биография в печатните медии. Кариерата му започва като репортер във вестниците „Труд“ и „24 часа“. След това е редактор „Новини“ в Sofia Independent. През 2001 г. основава сп. „За мен“, а три години по-късно оглавява като главен редактор списание „Егоист“. Бил е главен редактор и на сп. FHM. В продължение на 15 години е един от водещите журналисти и коментатори на в. „Сега“, а след това става негов изпълнителен директор от 2008 до 2012 година. От тогава до 2021 година е политически наблюдател на в. „Труд“.

Емил Спахийски има опит като сценарист на документално и игрално кино, както и като режисьор. 

В. "Телеграф" и останалите печатни издания от медийната група станаха част от "Нет инфо", която от своя страна е част от "Нова броудкастинг груп", през март тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови