Quantcast

ВАС отхвърли жалба на Радослав Янкулов срещу конкурса за шеф на БНР

OFFNews Последна промяна на 25 април 2016 в 15:47 2391 0

Върховният административен съд отхвърли жалбата на Радослав Янкулов срещу конкурса за генерален директор на БНР. 

Това съобщи Съветът за електронни медии на сайта си. "Нито за миг СЕМ не е поставял под съмнение правотата си и несъстоятелността на иска. Въпреки това на изложените в жалбата претенции /като напр. нарушения на правилата за свикване на заседание, дискриминационни критерии и условия за участниците/ на съда бяха предоставени аргументи, принципни позиции и конкретни доказателства", пишат медийните надзорници. ВАС отхвърли иска, с който се настояваше за отмяна на обявения конкурс, поради факта, че г-н Янкулов не участва в надпреварата за БНР. Жалбоподателят има право да обжалва решението пред петчленен състав на ВАС, уточняват от СЕМ.

Миналата седмица ВАС отхвърли и друга жалба на Янкулов срещу избора на изпълняващ длъжността председател на СЕМ, в която се поставяше под въпрос легитимността на регулатора. 

За поста генерален директор на БНР се борят Петър Пунчев, Петър Волгин, Митко Димитров, Георги Василски, Валерий Тодоров, Светослав Костов, Христин Стрижлев, Васил Чобанов, Росланна Белчева, Жени Гаджалова, Александър Велев, Иво Тодоров и Михаела Божидарова. Срокът за приемане на документи изтече на 15 април. 

Парламентът пък трябва да попълни състава на СЕМ от своята квота, кандидати са Любомир Халачев, София Димитрова, Васил Чобанов, Розита Михайлова- Еленова, Иво Драганов и Кин Стоянов.