СЕМ и bTV на среща по казуса със сценариста на Слави

OFFNews 08 юни 2016 в 16:08 6494 1

Членове на СЕМ, заедно с директора Мария Стоянова, днес са се срещнали с ръководството на bTV и техни юристи. Поводът за срещата беше сезирането на регулатора по темата с късането на снимката на президента Росен Плевнелиев в ефир от сценарист на Слави Трифонов

На работната среща е бил изпълнителният директор на bTV Павел Станчев и главният юрист Господин Йовчев.

По време на разговора bTV са подчертали, че дават право на изразяване на лично мнение като неразривна част от политиката на медията за плурализъм и изразяване на всички гледни точки, доколкото те не нарушават действащото законодателство, съобщават от СЕМ. 

От своя страна Съветът за електронни медии припомня, че е важно при изразяването на лично мнение да се търси баланс между конституционното право на изразяване на лично мнение и други, защитени от конституционното право ценности като правото на лично достойнство, чест и добро име.

Съветът за електронни медии категорично заявява, че острата критика има своето естествено място в съдържанието на доставчиците на медийни услуги в България, но тя не може да нарушава други, защитени права, уточняват от регулатора. 

Подробности за срещата може да очаквате по-късно в интервюто на Мария Стоянова пред OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови