Сашо Диков с награда за цялостен принос на Media Awards

OFFNews 30 май 2024 в 16:29 1476 0

Сашо Диков

Снимка Личен архив

Сашо Диков

Сашо Диков ще получи приз за цялостен принос в журналистиката в рамките на XIII-тото издание на годишните награди за журналистика Media Awards 2024, които се организират от агенция за публични комуникации. Церемонията е днес в залата на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), съобщават организаторите.

Специална награда ще получи още журналистката Вероника Димитрова.

По време на събитието ще бъдат отличени радио- и телевизионни журналисти, печатни и електронни медии, репортери от печатни и онлайн издания. Благотворителната кауза на вечерта е в подкрепа на 15-годишната флейтистка от Варна - София Иванова, посочват организаторите. По думите им със своя картина в благотворителния търг в подкрепа на младата музиканта ще се включи Дили Бозаджиева. Картината „Усещане за жена" е създадена с техниката мериносова вълна. В благотворителния търг ще участва още художничката Десислава Стоянова с картини от злато.

Досегашни носители на наградата са журналистите Иван Гарелов, Тома Томов, Георги Коритаров, Милен Цветков, Елена Йончева, Валя Ахчиева, и други. И тази година сред призьорите ще бъдат журналисти от БНТ, БТВ, Нова ТВ, България он Ер, ТВ 1, Евронюз, а също и репортери от печатни и онлайн медии.

Над 40 журналисти от национални медии и над 150 специални гости ще присъстват на церемонията. Наградите ще бъдат в категории общество, икономика, иновации, култура и изкуство. Ще бъдат връчени и специални награди за цялостен принос в развитието на журналистиката у нас.

Основната цел на церемонията е да постави на фокус журналистите и медиите, които създават значими за обществото новини, отразяващи развитието на всички обществени и икономически сфери в страната. Да популяризират успехите на бизнес, медицината, туризма, младите таланти и благотворителните инициативи.

Агенцията по традиция поема благотворителни каузи – дългогодишна е инициативата на VIP COMMUNICATION за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Под патронажа на Ротари Клуб и ERP България.

Със средства от благотворителните събития на агенцията бе финансиран филмът на Ученическия парламент: „Искам да остана в България“.

Агенцията, която е част от международната платформа за сътрудничество Global Leaders. Нейните управляващи съдружници – Патриция Кирилова и Дончо Георгиев, са носители на почетни дипломи и награди, връчени им за заслуги в патриотичното възпитание на подрастващото поколение от най-големите родолюбиви организации – Международната организация на обединените Българи и Съюзът на военноинвалидните кооперации. Екипът на Глобал Медиа Груп е носител и на престижната награда за „Принос към свободата на словото в България“ от годишните национални награди „Бранд на България“.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх