Сашо Диков пред OFFNews: В телевизия Би Ай Ти няма натиск, никой не е ограничавал Кулезич

Светослав Метанов 24 ноември 2017 в 08:57 25361 5

По повод информациите, разпространяващи се във фейсбук, че предаването на Люба Кулезич е свалено от ефир OFFNews потърси за коментар програмния директор на телевизия Би Ай Ти Сашо Диков.

Ето разговора ни с него:

- Г-н Диков, търся ви по повод твърденията, които се появиха във фейсбук за това, че предаването на Люба Кулезич е свалено от ефир?

- И!

- Кажете има ли такова нещо? Вярно ли е? 

- Договорът ѝ е прекратен затова, че е изнесла в ефира информация, която е от вътрешен характер за медията и така поднесената информация създава впечатление, че собственика по някакъв начин е поискал промяна на поведение, политика, на тона на телевизията, което не е вярно. По тази причина е прекратен договорът като на Кулезич след 15 декември ще бъде направено ново предложение за работа. Нейният договор изтича през декември. Всички пари по договор ще ѝ бъдат изплатени.

- Ще ѝ направите ново предложение, така ли?

- Точно така.

- Бившият ни посланик в Москва Илиян Василев вече е коментирал във фейсбук. Той свързва свалянето на предаването на Люба Кулезич с "натиска на корпулентни обстоятелства".

- По никакъв начин досега, никакъв натиск на мен по никой не ми е оказвал. Собственикът по никакъв начин не е ограничавал изявите на хората в телевизията, включително и на Кулезич.

- Значи Би Ай Ти не е превзета от Пеевски, както твърди Илиян Василев!

- Ами, това ви казвам. Никакви ограничения не сме имали и нямаме в нашата работа. Това ще го потвърди всеки работещ в телевизия Би Ай Ти.

- Кога Кулезич е направила този коментар, който определяте като неуместен?

- Това беше във вторник вечерта, ако не се лъжа. То бе излъчено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7551

5

reKontra

26.11 2017 в 02:37

МедумШишарк, "скиорчето" беше водещ, без кавички, и фактор пак без кавички, в единствената някога телевизия. Ако не вярваш питай баща си.
Виждам още ,че ти никога няма да бъдеш печеливш...просто защотото си загубил по рождение способност да разпознаваш истината!

7447

4

MeduimShark

25.11 2017 в 09:05

След близо 30 години БЪЛВАНЕ на нови журналистически кадри от всякакви БГ университи, университетчета, колежи (и може би... по Тодор Колев), днес скиорчето Сашо Диков е "водещ" БГ журналист и "фактор" в гилдията. А, честито на печелившите!

8915

3

stoyiv

24.11 2017 в 16:14

Hissarion,
а какво да вижда дъртият доносник Сашко, който господаря си мени, но нрава - не?

8408

2

tomysbg

24.11 2017 в 11:52

да ви сера на тъпата телевизия,едно свястно предаване имахте и го спряхте - гледайте си я сами

10571

1

Hissarion

24.11 2017 в 09:37

Сашо 11 вижда конспирации дори в прогнозата за времето.