МОН и БНР пускат уроци по музика в помощ на всички ученици

OFFNews Последна промяна на 30 март 2020 в 15:34 3114 1

Министерството на образованието и науката (МОН) и Българското национално радио (БНР) обединяват своите усилия да подготвят, осъществят и разпространят подкаст уроци по музика в помощ на учениците от всички класове в общообразователните училища, съобщава националното радио днес.

Епизодите са подготвени от учители по музика от български училища и са публикувани на интернет сайта на БНР.

Материалите съответстват на учебните програми за всички класове, като първите три са насочени към учениците от 1 до 3 клас.

В подготовката на този проект преподавателите от училищата са работили заедно с музикалните редактори на Българското национално радио, които са подбрали от фонотеката на БНР най-подходящите музикални примери за всеки от уроците.

От материалите могат да се възползват всички ученици, които в момента са в дистанционно обучение. Подкасти-уроците са подходящи и за всички слушатели на БНР, които искат да си припомнят интересни факти от света на музиката.

Уроците може да намерите в подкаст-зоната на www.bnr.bg или на адрес: https://soundcloud.com/bnrpodcasts/sets/nuesg4wqtt5v

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3006

1

Hristina Taneva

30.03 2020 в 18:52

То БНТ вече има подкаст и от две седмици правят уроци, радиото сега се сетиха. Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак :)